Novák Katalin: az Úristentől kaptam ezt a feladatot - Városi Kurír

Sorting by

×

Novák Katalin: az Úristentől kaptam ezt a feladatot

Jó ma itt magyarnak, református kereszténynek lenni, testvérek között lenni, büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, református vagyok, és hogy ennyien együtt lehetünk – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök az erdélyi Magyarlapádon pénteken tartott templomszentelés alkalmából rendezett ünnepségen.

Hirdetés

A köztársasági elnök emlékeztetett, hogy pénteken tíz templomot szenteltek tíz különböző településen

Kiemelte: nem véletlen, hogy amikor háború van és ideológiai rombolás zajlik, a templomokat rombolják le először, mert tudják, hogy itt kezdődnek a közösségek. Mi, amikor templomokat  építünk és újítunk szerte a Kárpát-medencében, azért tesszük, mert ezzel kezdődik a közösségeink megerősítése – mutatott rá.

“Ezt a tisztséget egy feladatnak tekintem, egy felelősségteljes feladatnak. (…) Az Úristentől kaptam ezt a tisztséget, az Úristen adta ezt a feladatot és a vele járó felelősséget. És úgy érzem, hogy azzal bízott meg engem, hogy vegyem észre a mellettem lévő embert. Vegyem észre a mellettem lévő embert Budapesten, Magyarországpn és itt a határon túl is. Vegyem észre a mellettem lévő magyar embert és vegyem észre a melletünk lévő nem magyar embereket is.”

Novák Katalin 10 centivel a föld fölött….

Hirdetés
átver

7 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.