Több mint tízmilliárdot kaszált Mészáros Lőrinc

A gigaprojektet természetesen az EU finanszírozza.

Most a szennyvízhálózat a nagy üzlet

Több mint 10,6 milliárd forintért építheti ki a szennyvízhálózatot 14 észak-magyarországi településen, többek között Salgótarjánban vagy Telkiben Mészáros Lőrinc – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben található hirdetményből, amelyet az Mfor szúrt ki. Az uniós forrásból finanszírozott fejlesztést a becsült költségnél 21 százalékkal drágábban vállalta el az M-E 2020 konzorcium, amelynek a Mészáros és Mészáros Kft.-n kívül az Euroaszfalt a tagja.

Mészáros polgármester aláírta a megbízást a Mészáros és Mészáros Kft.-nek

Nem ez az első szennyvízkezeléssel kapcsolatos beruházás, amelyet Mészáros Lőrinc cégei valósíthatnak meg. A megbízásokat egy keretszerződés alapján nyerhette el a konzorcium, amely 420 milliárd forint értékű beruházásokat tartalmaz – vagy ebből a pályázatból kiindulva még ennél is többet.

Nemrég Mészáros Lőrinc polgármesterként írt alá egy hasonló megbízást, amely többek között Felcsút szennyvízkezelésének fejlesztéséről szólt, és amelyet szintén az általa vezetett Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt konzorciuma nyert el.

A következő hetekben még várhatóak hasonló gigaberuházások, mivel a kormány jelezte: márciusig az összes uniós pályázatot elbírálja – emlékeztet a portál.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük