Több százezer dolgozó számlája kerülhet zárolás alá, költsön, hogy ne legyen köztük

Május 31-ig 243 ezer dolgozónak több mint 3,3 milliárd forintot kell elköltenie, különben zárolják a számláján lévő összeget. Az eset úgy történhet meg, hogy a 2016-ban kapott juttatás, ami még a Széchenyi Pihenőkártyákon pihen, fel nem használt pénznek minősül és automatikusan visszakerül a befizető munkáltató bankszámlájára.

Költekezésre fel!

Az OTP által kibocsátott SZÉP-kártyákra 2016-ban feltöltött 77,2 milliárd forintnak több mint a 95 százalékát április közepéig már felhasználták. Így 243 ezer dolgozónak több mint 3,3 milliárd forintot kell még elköltenie május 31-ig.

Az MKB SZÉP-kártyákon április közepén 42.700 munkavállalónak van lejáró egyenlege a 2016-ban nyújtott 13,6 milliárd forint munkáltatói juttatásból. Másfél hónappal a lejárat dátuma előtt 587 millió forint vár felhasználásra, amely 4 százaléka az eredeti keretnek. Ez átlagosan fejenként 13 700 forint

Az alszámlák közül a szálláshelyen 239 millió forint, a vendéglátáson 206 millió forint, míg a szabadidőn 142 millió forint az elköltésre váró összeg. Az MKB Banknál a kártyákon maradt összeg az elmúlt években átlagosan 5-6 ezer forint volt fejenként .

A K&H Banknál közel 460 millió forint lejáró összeg van a SZÉP-kártyákon.

Az összeg legnagyobb része a szállás-zseben található, ezt követi a vendéglátás- és a szabadidő-zseb. Idén az első negyedévben közel 2 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok, a vendéglátás alszámláról fizették ki a legtöbbet, ezt követi a szálláshely, majd a szabadidő alszámla.

A kártyakibocsátók május végéig folyamatosan figyelmeztetnek a közelgő határidőre, és közölték azt is: a határidőig történő felhasználásnak kedveznek a közelgő április végi és május 1-jei 4 napos illetve a május 21-i 3 napos hosszú hétvégék.

Szóval húzzon bele, aki ki akarja használni a nála lévő kedvezményt, különben lemondhat róla!

(forrás: mti)

5 tipp sportrajongóknak az Adrián

Mit tett magáévá szerdán Mészáros Lőrinc?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük