Traktorral megy a focivébére egy német drukker

A 70 éves Hubert Wirth két dolgot szeret szenvedélyesen: a labdarúgást és az öreg Lanz márkájú traktorját. A Baden-Württemberg tartománybeli Pforzheimben lakó férfinak egy elsőre őrültnek hangzó ötlete támadt: összeköti a két dolgot és kedvenc járművével megy csapatának szurkolni az oroszországi tornára.

Azt tűzte ki célként, hogy a június 14-ei nyitómeccs előtt megérkezzen Moszkvába. Ehhez több mint 2500 kilométert kell megtennie szeretett traktorjával, amit a képeken is látható módon kicsit átalakított a nagy utazásra.

Wirth már javában úton van, tegnap már Fehéroroszország közepe táján járt. A Lanz Bulldog 20-as traktorral napi 160 kilométert tud megtenni, átlagosan 20 kilométer per órás utazósebességgel.

Ha Wirth elpilled a fárasztó úton, akkor csak megáll, és elfoglalja az 1936-ban gyártott traktor által vontatott söröshordó alakú, fából készült mozgó lakosztályát.

A hatalmas söröshordón udvarias üdvözlőüzenet is van az orosz fővárosnak (Hallo Moskau, azaz Jó napot Moszkva). Természetesen több focilabda is látható rajta dekorációként. Belül pedig van benne zuhanyzó és internetkapcsolat is.

Ne feledkezzünk meg hűséges útitársáról, a kutyájáról sem, aki elkíséri a nagy kalandra, és akivel együtt pihenik ki a megállásokkor a túra fáradalmait.

És ha megérkezik Moszkvába, valószínűleg megpihenhet a traktor, és átvált a magával szállított kerékpártjára.

Wirth arra is kihasználja a hosszú utat, hogy találkozzon hozzá hasonló traktorrajongókkal. Május végén például egy lengyel társát látogatta meg.

További jó utat Hubert Wirth, már csak 800 kilométer van hátra!

Kapcsolódó

Biztonság a foci-világbajnokságon

(Forrás: Euronews)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük