Tudja hol éjszakázott Szijjártó külügyminiszter és a slepp? Sosem találja ki!

Szijjártó Péter meg az őt szoros emberfogásban kövező skacok nagy repkedésben vannak, főként arccal kelet felé. Ott senki nem néz rájuk ferde szemmel, megvannak tisztelve, hogy odalátogat és végülis gazdasági kérdésekről -ahogy írja- bárhol lehet dumcsizni. Meg aztán lehet, hogy pár nap múlva bejelentik, hogy újabb országba utazhat a magyar polgár, aki az orosz, vagy kínai oltást kapta!

„Félúton vagyunk, tankolás Tatárföldön!”

A Tatár Köztársaság (vagy Tatárföld, Tatársztán, oroszul Республика Татарстан, tatárul Татарстан Республикасы / Tatarstan Respublikası) az Oroszországi Föderáció egyik köztársasága. A köztársaság nem-hivatalos mottója: Buldırabız! (magyarul Képesek vagyunk rá!) Forrás

„Tatárföld a Kelet-európai-síkságon fekszik, fővárosa kb. 800 km-re keletre van Moszkvától. A Volga és a Káma között helyezkedik el. Ma megközelítőleg négymillió ember él a soknemzetiségű Tatárföldön, mely Oroszország Európához tartozó területének legkeletibb részén helyezkedik el. A 68 000 négyzetkilométer területű autonóm köztársaságról azt tartják, hogy „a gazdaságilag legfejlettebbek között van az Orosz Föderáción belül”. Oroszországban Tatárföld az egyike azoknak a területeknek, ahol a legtöbb kőolajat és földgázt termelik ki. Az egymilliós modern város, Kazán a Volga és a Kazanka folyó találkozásánál fekszik. Azon számos orosz város közé tartozik, mely tetszetős metrórendszerrel büszkélkedhet. Az ipari szektorban figyelemre méltó a repülőgép- és a gépkocsigyártás, és a köztársaságnak több repülőtere is van. Kazánban van a világ egyik legszínvonalasabb lóversenypályája a maga tizenkét istállójával és az állatkórházával. Sőt, még úszómedencét is alakítottak ki a lovaknak!”

Vissza Szijjártóékhoz….

A miniszter közösségi oldalára az jegyezték be, hogy:

„Alexej Peszosin miniszterelnök úr azzal tisztelt meg, hogy még az éjjeli időpont ellenére is kilátogatott a reptérre, hogy egyeztessünk a kereskedelmi kapcsolatokról:
  • Tatárföld Oroszországon belül a második legjelentősebb kereskedelmi partnerünk,
  • Magyarország és a Tatár Köztársaság között a teljes kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 300 millió dollárt,
  • a MOL nemzetközi üzleti törekvéseinek egyik fő helyszínéről beszélünk, hiszen itt található a világ hetedik legnagyobb kőolajmezője,
  • emellett nagy a kereslet a magyar gyógyszeripari termékek iránt, az élőállatexportunk pedig megduplázódott az elmúlt időszakban.

Volt tehát miről beszélni. Most pedig irány Ulánbátor, reggelre pont odaérünk!”

Kapcsolódó

szijjártó

3 thoughts on “Tudja hol éjszakázott Szijjártó külügyminiszter és a slepp? Sosem találja ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük