Tudja milyen nap van ma? – ELTE-sztrájknapra virradtunk…..

Sztrájknapot hirdettek szerdára az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatói és hallgatói, az eseményhez a Corvinusról és a CEU-ról is csatlakoztak. Az esemény már elkezdődött.

Egyelőre mérsékelt az érdeklődés…..

A sztrájknapon a társadalmi nemek mesterszak megszüntetése, a felsőoktatás autonómiáját érintő beavatkozások és gazdasági átalakítások ellen tiltakoznak. Az ELTE-n a gendertudományról tartanak negyedórás előadásokat, később a felsőoktatás jelenéről és jövőjéről lesz kerekasztal-beszélgetést az Oktatási Hálózat, emellett hallgatói fórumot szervez a hallgatói önkormányzat. A Corvinus előtt flashmobot tartanak, majd a CEU-sokkal együtt vonulnak az ELTE lágymányosi campusára.

A CEU Nádor utcai campusa előtt körülbelül tucatnyi hallgatóval találkozott, akik előbb a Magyar Tudományos Akadémia épületéhez vonultak, ahol készítettek néhány fotót a transzparenseikkel, majd villamossal a Corvinushoz indultak.

Közben nagyjából 15 corvinusos diák a Petőfi hídnál várakozott a CEU-ról érkezőkre, akik fél 10 után nem sokkal meg is érkeztek.

A tüntető diákok közösen vonulnak az ELTE-re a sztrájknap megnyitójára, ahonnan a Corvinus elé mennek megtartani a flashmobot.

 

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük