Blikk: új trükközésre bukkantunk a benzinkutakon! - A regnáló nem hagyja veszni a "magyar fifikát" - Városi Kurír

Sorting by

×

Blikk: új trükközésre bukkantunk a benzinkutakon! – A regnáló nem hagyja veszni a “magyar fifikát”

Olyan már volt, hogy egy benzinkutas tacepaon kérte a nála tankolni kívánókat, hogy ne tegyék ezt, vagy, ha muszáj, csak annyit tankoljanak, amennyivel eljutnak a következő benzinkúthoz, de az alábbi olvasói levélben szereplő trükkel eddig még nem találkoztunk. Hiába, a magyar leleményes nép, de akár jóra is fordítódhatna ez a képesség, nem?

Hirdetés

Hátranyilazás…

A Blikk olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy

a Mátraalján egy benzinkúton nem fogadnak el a hatósági áron vásárló vevőktől bankkártyát. Az alkalmazott szerint azért, mert rossz a terminál, de érdekes módon, ha valaki ugyanott nem benzint vesz, hanem például lottót ad fel, akkor már működik a kártyás fizetés.

A nádújfalui Globál Petrol kút alkalmazottja szerint:

ha benzint akarunk venni, akkor rossz a bankkártyás terminál.

Régen rossz lehet, mert a kútoszlopra is kiragasztották:

az árstop által rögzített 480 forintos üzemanyag a magyar autósoknak csak készpénzes fizetés esetén érvényes, kártyát nem fogadnak el.

A kút kezelője elmondta a portál újságírójának:

ha valaki tényleg nem tud készpénzzel fizetni, akkor egy bizonylat aláírása után átutalással is rendezheti a számlát.

Nem egészen szabályos, de …..

Varga Márta a környéken lakik, hetente kétszer tankol a kis benzinkúton. A nő la portálnak elmondta, a 25-ös úton mindkét irányban 20-20 kilométer a legközelebbi töltőállomás, ők megszokták a kis helyi kútjukat. Meg is értik, hogy csak készpénzzel fizethetek, még akkor is, ha ez nem egészen szabályos. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu szerkesztője szerint az eljárás valóban nem szabályos. Ám teljesen meg tudja érteni a kút tulajdonosát. A benzinen most nincs árrés, gyakorlatilag ha valaki kártyával fizet, a banki költséget is a kút fizeti meg.

Nulla forint haszonért még ő fizessen? Ezt nem vállalhatja be egy kereskedő sem. Ráadásul még az alkalmazottat is fizetnie kell, a szállítás is költséges, a kártyás fizetés kikerülésével plusz terhet vesz le a tulajdonos. Ha a kis kutak ezt nem teszik meg, tönkremennek, bezárhatnak. Egy ilyen kis falunál ez az ott lakók miatt nem igazán lenne jó. A többi terméken van árrés, van haszon, így érthető, hogy ott már működik a „meghibásodott” bankkártyás terminál

– vélekedett Bujdos Eszter.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.