Frissítve! Ismét antiszemita politikusnak emelt szobrot a Fidesz – Aláírásgyűjtés a szobor eltávolításáért

A Fidesz nem hajlandó leállni a Horthy-kultusz ápolásával és továbbra is folytatja az egykori kormányzót támogató antiszemita politikusok rehabilitálását. Most a dicstelen múltú, közoktatásért felelős egykori államtitkárnak, Kornis Gyulának emeltek szobrot. 

Avató beszédet mondott Rétvári Bence és Schmidt Mária

Ahogy a szocialista Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke írja, az avatáson Rétvári Bence államtitkár is méltató beszédet tartott, amivel egyértelművé tette, hogy az Orbán-kormány tagadhatatlanul és nyíltan közösséget vállal a Horthy-korszak időszakával. Ezek után azon már meg sem lepődünk, hogy az a Schmidt Mária is megragadta az alkalmat az antiszemita politikus éltetésére, aki elődeihez „méltón” képes volt egykori lapjában listázni a Fidesz ellenségeinek bélyegzett embereket.

A gyűlöletpolitika terjesztésével és Horthy-kultusz ápolásával a Fidesz nemcsak a holokauszt áldozatainak emlékét tiporja sárba, de ismét szégyenbe hozza az egész magyarságot – jegyzi meg Kunhalmi Ágnes.

„A Magyar Liberális Párt magyarázatot követel az Orbán-kormány államtitkárától, Rétvári Bencétől, hogy miért vett részt az antiszemita Kornis Gyula szobrának az avatásán Vácon. Arra kérjük a Fidesz–KDNP politikusát, foglaljon állást azzal kapcsolatban, mit gondol a Horthy-kormány oktatási államtitkárának az alábbi gondolatairól:

a zsidóság Keletről szabadon beözönölve, békésen először elhódította a magyarság anyagi, majd szellemi kultúráját. [.] Fajával veleszületett radikalizmusa és utilitarizmusa egy félszázad alatt a magyarság szellemét megrontotta.

Ha egyetért vele, akkor azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről! Ha nem ért egyet, akkor kérjen bocsánatot, amiért részt vett a szoboravatáson, és mielőbb intézkedjen a szobor eltávolításáról! Továbbá szeretnénk megtudni, hogy az államtitkár egyetért-e Kornis azon gondolatával, miszerint a magyar értelmiséget „hungarizálni” kell az „eljudaizálódásával szemben”.

Aki csatlakozni kíván a petícióhoz, ide kattintva teheti meg.

MAZSIHISZ:

“Kornis egyike volt azoknak, akik hittek abban, hogy a magyar oktatási rendszerből és a magyar élet minél több területéről el kell távolítani a zsidó származású vagy zsidó vallású embereket. Kornis antiszemitizmusa felvállalt és közismert volt. Szobrát társadalmi egyeztetés nélkül állították fel.”

EMIH

Köves Slomóéknál a zsido.com-on nem találtunk reagálást, az eseményre.

megosztás

 

Egy hozzászólás itt: “Frissítve! Ismét antiszemita politikusnak emelt szobrot a Fidesz – Aláírásgyűjtés a szobor eltávolításáért

  • 2020.02.04 - 18:27
    Közvetlen hivatkozás

    “…a zsidóság Keletről szabadon beözönölve, békésen először elhódította a magyarság anyagi, majd szellemi kultúráját. [.] Fajával veleszületett radikalizmusa és utilitarizmusa egy félszázad alatt a magyarság szellemét megrontotta.”

    Nos, éppen ezért aggasztó, a cigányokat “is” kimüvelni! …

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük