V4 SC? - A mez 2Rule-gyártmány? - Városi Kurír

Sorting by

×

V4 SC? – A mez 2Rule-gyártmány?

A sziléziai Katowicében tárgyalnak szerdán a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökei, a csúcsértekezleten Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök átadja a csoport soros elnökségét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Hirdetés

Magyar reakciók….

Szijjártó Péter külügyekért felelős miniszter közösségi oldalán így elmélkedett:

“A lengyel elnökség az elmúlt évtizedek legnehezebb egy évét fogta ki, de kiválóan helytállt. A magyar elnökség feladata annak biztosítása lesz, hogy Közép-Európa gyorsan újra tudjon indulni. Ehhez beruházások, biztonság és regionális stabilitás kell. Ennek érdekében meg kell akadályoznunk, hogy bárki adóemelést vagy illegális migránsok befogadását kényszerítse ránk, valamint fel kell gyorsítanunk az EU bővítését a Nyugat-Balkán irányába.”

V4-elnökség. Ma átvesszük, holnaptól a mienk. Irány Katowice!

Orbán Viktor szerint….

Menczer Tamás olvasata

“V4 = józan ész, erő, újraindítás…”

Tudja? Ezt jelenti a V4 elnökség

A Visegrádi Együttműködés (vagyis Visegrádi országok, visegrádi négyek vagy V4-ek) Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia regionális szervezete. Az együttműködés célja e közép-európai országok gazdasági, diplomáciai és politikai érdekeinek közös képviselete. Ezt a törekvést 1991. február 15-én a Visegrádi Nyilatkozat aláírásával tették hivatalossá.

Az együttműködés ügyeinek intézését és összehangolását minden évben egy ország vállalja magára.

A V4-országok regionális együttműködése lehetővé teszi, hogy hatékonyabban tudjanak részt venni közös nemzetközi programokban, jobban ki tudják használni erőforrásaikat, és vonzóbbá váljanak a külföldi partnerekkel való hosszú távú együttműködések számára.

Kapcsolódó

 

v4

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.