Veszélyhelyzet ide, vagy oda, vádat emelt az ügyészség Varju Lászlóval szemben!

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken, közölte a vádhatóság.

“Varjú László országgyűlési képviselő mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette. Az ügyészség ezt követően Varjú Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A beszerzett bizonyítékok alapján az ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt Varjú László országgyűlési képviselővel szemben.”

Két bűntettben is gyanúsított – írták 2020. január 6-án

“A választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő eljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Varju László 2018 februárjában, az országgyűlési választás előtt, az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként, egy függetlenként induló jelöltnek – nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért azért, hogy lépjen vissza a javára. A passzív választójoga gyakorlásának befolyásolására irányuló ajánlatot a férfi visszautasította.

2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába,

ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni.

A biztonsági osztályvezető közölte, hogy a zárt, védett területekre nem lehet belépni, azonban a képviselők továbbra is az élő műsor helyszínére való beengedésüket követelték.

A köznyugalom elleni bűncselekmény miatt azért folyik eljárás,

mert

Varju László a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját, amely cselekménye garázdaság vétségének megállapítására lehet alkalmas.

A testi épség elleni bűncselekmény miatt közölt megalapozott gyanú szerint

Varju László később a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyílnak, és többszöri felszólításra sem távozott.

Erőszakos ellenállása miatt végül testi kényszert alkalmaztak vele szemben, amelynek továbbra is ellenszegült. A földre feküdt, elkapta egy biztonsági őr lábát, majd azt kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés mindkét ügyben felfüggesztette. Varju László a mai gyanúsítotti kihallgatása során vallomást tett, érdemi védekezést terjesztett elő és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen.”

DK-reakció

“A vírusdráma alatt is készülnek orbáni koncepciós perek – a DK kiáll Varju László mellett

Az Orbán-kormány, amely a diktatúra-törvénnyel teljhatalmat gyakorol, folytatja a koncepciós eljárást Varju László ellen. Orbán háziügyésze, a volt fideszes képviselőjelölt Polt Péter vádat emelt a DK országgyűlési képviselője ellen. Az Orbán-rezsim a vírus leple alatt szigorítja a büntető eljárás szabályait, majd megvádolja az ellenzék egyik legkeményebb és legállhatatosabb politikusát. A hatalmi tébolyba beletekeredő diktátor, ahelyett, hogy védőfelszerelésről, maszkról gondolkodna minden  magyar számára, ahelyett, hogy mentené a munkahelyeket, kirakatpert gyárt, hamis, hazug vádakkal illetve a Fideszt Újpesten legyőző képviselőt.
Minket azonban nem lehet megfélemlíteni, a Demokratikus Koalíció kiáll Varju László mellett.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük