Vajon Isten számlálja a nők könnyeit? – Ő is köztünk volt

Nekem volt egy húgom. Sem beszélni, sem járni nem tudott. Nem tudott gondolkodni sem, csak a kis teste nőtt az alatt a néhány év alatt, amíg köztünk volt.

Nem tudom, hogy az anyám mit tett volna,

ha már a terhessége alatt megtudja, hogy a húgom gyógyíthatatlan beteg. Anyámnak nem volt választási lehetősége, nem dönthetett szabadon, mert a 70-es években még nem voltak olyan gépek és vizsgálatok, amik kimutatták volna, hogy a testvérem élete olyan lesz, mint a halál.

Anyám mélyen hívő keresztény

Bármi is történt vele, sosem tört meg a hite, és a tudás erejében is mindig bízott, mert szerinte, ha mindent Istentől kapunk, akkor a tudást is. Nem érdemnek, nem szégyennek, de meg kell dolgozni érte. A tehetségünk pedig arra való, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk vele.

És anyám, aki megjárta a poklot, és nem kapott cserébe csodát, sosem tenne semmit ami embertelen.

Sosem tiltaná meg az abortuszt,

ha az orvosok azt mondják, hogy a magzat életképtelen vagy az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható.

Anyám senkit nem kárhoztatna még több szenvedésre és fájdalomra annál, mint amit át kell élnie annak a nőnek, aki biztos tudatában van annak, hogy a gyermeke sosem fog felnőni, kacagni, szeretni, élni.

Nézem a hazai és a lengyel híreket, és közben anyámra és a húgomra gondolok. Vajon Isten számlálja a nők könnyeit?

Forrás

Háttér

Abortuszellenes koalíciót kötött Magyarország a világ 31 másik országával csütörtökön Washingtonban, az Egyesült Államok fővárosában tartott virtuális tanácskozáson – idézi a brit Guardian hírét a 444.hu.

Nem tervez szigorítást az abortusz törvényi szabályozásában a magyar kormány, csendben mégis vitatott kezdeményezéshez adta a nevét. Magyarország az Egyesült Államok meghívására nemcsak aláírója, hanem társkezdeményezője is lett a Genfi Konszenzus Nyilatkozatának (Geneva Consensus Declaration), amely a női egyenjogúság és egészség védelmének köntösébe bújtatva azt is kimondja:

nem létezik az abortuszhoz való nemzetközi jog.

A nyilatkozathoz való csatlakozásról korábban nem sokat kommunikált a magyar kormány, sőt, annak elfogadása után is mindössze Novák Katalin, frissen kinevezett családügyi miniszter osztott meg róla egy rövid posztot saját Facebook-oldalán. A Guardian szerint

“a legtöbb aláíró a Women, Peace and Security Index alapján a női jogok szempontjából a világ húsz legrosszabbja közé tartozik”.

A női jogokat leginkább érvényesítő húsz ország közül egyedül az Egyesült Államok csatlakozott.

köztünk volt

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Vajon Isten számlálja a nők könnyeit? – Ő is köztünk volt

  • 2020.10.30 - 17:25
    Közvetlen hivatkozás

    Semmiféleképpen ne kelljen megszülni olyan gyerekeket akikről kiderül , hogy nem lesznek egészségesek . És ne kelljen megszülni nem kívánt gyerekeket se . A Gyermeknek a Szülei mellett van a legjobb helye , nem pedig a Nevelőotthonokban .

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük