BulvárKiemelt hírek

Szegény miniszterasszony már a Parlamentben sem hallgathat nyugodtan nagyokat! – Varga Judit közszolga nagy menekülése képviselőtársa elől

Varga Judit nagyot ment: "Magyarnak lenni a világ 8. csodája!" - írta miután 1.5 milliós órában védte meg a csirkefarhát árát

Megérett az idő arra, hogy Semjén Zsolt, az éjszakai törvényjavaslatbeadás nagymestere egy olyan módosítást nyújtson be, ami nem csak az újságíróknak tiltja a parlamenti folyosón való kérdezősködést, hanem a lépviselőket is korlátozza ebbéli tevékenységükben. ki hallott már olyat, hogy egy mezitlábas Önt képviselő egy minisztert -esetünkben Varga Juditot- vegzálhasson, aki az ülésen kitérő, vagy nem pont igaz választ adott kérdésére!

Varga Judit futásai…

Először is tisztázzuk: a miniszter -legyen az bármelyik terület képviselője, így Varga Judit is- kötelessége újságírói kérdésre válaszolni és így tájékoztatni a népet, amit szolgál és akitől ezért a fizuját kapja, az őket foglalkoztató kérdésekre. A jól felfogott érdeke is ezt diktálja, hiszen feltehetően szívvel-lélekkel végzi munkáját, amit a jövőben is tenni szeretne, így érdeke, hogy a szavazópolgár meg legyen elégedve “szolgálatával”. Aki nem így tesz, méltatlanná válik posztjára.

Igen, de….

Magyarországon ez nem így működik és egyelőre nem kell “kardlappal lovasrendőröknek szétkergetni” a tüntető tömeget, akik ez ellen joggal tiltakoznak, vagyis mi, magyarok teszünk a jogunkra, hogy beszámoltassuk tetteikről megválasztott vezetőinket. Ezzel élt vissza legutoljára Varga Judit igazságügyminiszter, amikor az RTL riportere kérdése elől meghúzta, hogy hátatfordítva elmeneküljön nem törődve azzal sem, hogy mindezt a kamera megörökíti.

Varga miniszterasszony, aki az igazságügy nemzeti őre -lenne- beosztása szerint és mint ilyen a köz szolgája, nem először menekül a videofelvétellel egybekötött, nem “baráti” mikrofon elől:

A keddi “pávatánc”

Kedden hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját. A párbeszédes Tordai Bence az ülés után arról írt, hogy

„a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni”.

Ki is tett egy videót az oldalára, amin a parlamenti folyosókon arról kérdezi a minisztert, hogyan figyelhették meg a Pegasus nevű kémprogrammal Bánáti Jánost, az Ügyvédi kamara korábbi elnökét, ha az ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyezni, ha magát az ügyvédet gyanúsítják bűncselekménnyel. Erre Völner Pál államtitkár a nála lévő füzettel kitakarta a kamerát. Végül némi kergetőzés után Varga Judit annyit mondott:

„Minden kérdésre elhangzott már minden válasz.”

“Káprázatos testcselek, kiábrándító válaszok Varga Judittól.

Miután az Országgyűlés Igazságügyi bizottságában a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni. Ez lett az eredménye… “

Varga szemszögéből ugyanez…

A miniszter az esetről az oldalán később azt írta:

„Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.”

Forrás

A kommentekből….

“Melyik kérdésre válaszolt a bizottsági ülésen a Pegazus-ügyről? Amelyiket a bizottság kormánypárt többsége leszavazott és fel sem tudták tenni?”

“Kedves Miniszter Asszony(ság)! Miért nem válaszolt Tordai Bence képviselő társa kérdéseire az Unicornis üggyel kapcsolatban, ha már a sajtónak nem nyilatkozik érdemben?”

“Ehhez előbb be kellett darálni a Bárándi Péter minisztersége idején kiépített áldozatsegítő irodákat. Ezeket beolvasztották a megyei kormányhivatalokba, minimális létszámmal ott talán most is megtalálhatóak. A most itt fényezett központokból 5-6 lehet az országban, Békés Megyéhez legközelebb talán Szegeden. Azt gondolom, a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van. Korábban ott volt, most régióközpontokban.
A meleg víz feltalálása zajlik nagy csinnadrattával.”

“Tordai, nem érsz a miniszter asszony bokájáig se!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

“Köszönjük miniszterelnök asszony, hogy a Pegazus ügyre olyan keszsegesen valaszolt, mint mindig”

 

Szegény miniszterasszony már a Parlamentben sem hallgathat nyugodtan nagyokat! - Varga Judit közszolga nagy menekülése képviselőtársa elől

About Author

Comments (2)

  1. […] Judit kedden már kiérdemelte a figyelmet azzal, ahogy igyekezett láthatatlanná válni, amikor Tordai Bence képviselőtársa szerette volna feltenni Pegazus-ügyben kérdését, -ami […]

Szólj hozzá!