Sorting by

×

Tudja, mi ciki Varga Judit közszolgának? Ha kérdezik!

Először is tisztázzuk: a miniszter -legyen az bármelyik terület képviselője, így Varga Judit is- kötelessége újságírói kérdésre válaszolni és így tájékoztatni a népet, amit szolgál és akitől ezért a fizuját kapja, az őket foglalkoztató kérdésekre. A jól felfogott érdeke is ezt diktálja, hiszen feltehetően szívvel-lélekkel végzi munkáját, amit a jövőben is tenni szeretne, így érdeke, hogy a szavazópolgár meg legyen elégedve “szolgálatával”. Aki nem így tesz, méltatlanná válik posztjára.

Igen, de….

Magyarországon ez nem így működik és egyelőre nem kell “kardlappal lovasrendőröknek szétkergetni” a tüntető tömeget, akik ez ellen joggal tiltakoznak, vagyis mi, magyarok teszünk a jogunkra, hogy beszámoltassuk tetteikről megválasztott vezetőinket. Ezzel élt vissza legutoljára Varga Judit igazságügyminiszter, amikor az RTL riportere kérdése elől meghúzta, hogy hátatfordítva elmeneküljön nem törődve azzal sem, hogy mindezt a kamera megörökíti.

A kérdés…

Kiderült, hogy idén júliusban a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel figyelték meg Németh Dániel fotóst, aki Orbán Viktor repülős utazásairól, valamint Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc luxusjachtos nyaralásairól készített képeket. Az RTL Híradó egy konferencián szerette volna elkapni Varga Judit igazságügyi minisztert, és arról kérdezték volna, hogy

adott-e engedélyt a lehallgatásra.

Varga miniszter ahelyett, hogy akár csak egy szóval -igen – nem) megválaszolta volna az eldöntendő kérdést, zavartan elsétált, illetve próbált elsétálni a kérdések elől, egymás után több irányba is, majd végül akkor hagyta abba a járkálást, amikor megtalálta a kollégáit, akik egy

köszönjük szépen

kíséretében rendezték le az ügyet.

Varga nem mindig ilyen szégyellős

Nem arról van szó, hogy a miniszter asszony ne szeretne szerepelni a kamerák előtt, csak azt nem csípi, ha olyasmiről kérdezik, amiről még nem született meg a pártközpontban a csattanós válasz.

Főnöke sokkal előrelátóbb volt, Ő kész válasszal érkezett a minap a parlamentbe:

Önnek nem hiányzik, hogy olyan emberek döntsenek a sorsáról, akik számonkérhetők, akiknek ismeri az érveit egy-egy döntésük előtt és után, akik vállalják a felelősséget az esetleges rossz megítélésükért és tudnak -minimum- elnézést kérni, esetleg beadni a lemondásukat, vagy megmondani, hogy kinek az utasítására tették, amit tettek? Hogy mekkora százalékban van tele a szavazók hócipője az ilyen és hasonló megnyilvánulással, az 2022-ben a választáson kiderül.

Varga szerda reggel reagált:

A Fake news-hálózat működésbe lépett!

Arról nem ejtett szót, hogy rohangálás helyett miért nem mondta el a fentieket szóban – ha már ez a véleménye.

Kapcsolódó

 

Tudja, mi ciki Varga Judit közszolgának? Ha kérdezik!

 

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.