Kiemelt hírekVoks 2022

Citromsárga lett az országtérkép – 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni – Előválasztási kisokos

Citromsárga lett az országtérkép - 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni - Előválasztási kisokos

Az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottság hónapokon át tartó előkészítés és egyeztetések után véglegesítette az előválasztási szavazóhelyeket és nyitvatartásukat. Az Országos Előválasztási Iroda mind a 106 választókerület sátorhelyszíneit nyilvánosan hozzáférhetővé tette az előválasztás hivatalos honlapján.

Az előválasztáson kétféle sátortípust fognak az ellenzéki pártok működtetni

A kilenc napon át ugyanott, jellemzően 8 és 18 óra között nyitva tartó szavazó helyszínek az úgynevezett fix sátrak. Ezek jellemzően a választókerület legnagyobb településeinek legforgalmasabb pontjain fognak állni. A fix sátrakon felül, választókerületenként változó mennyiségben mozgó sátrak is körbejárják majd a körzeteket. A mozgó sátrak nyitvatartása változó, általában kisebb településeken, vagy időszakosan nagyobb gyalogos forgalmú helyeken (pl. piacok) fordulnak meg.

775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni

A sátorhelyszíneket az OEVB gazdaság- és népességföldrajzi mutatók alapján jelölte ki, melyet az ellenzéki pártok és politikusok beágyazottsága is befolyásolt.

A sátrakban versengő jelöltek aktivistái, illetve civil szavazóbiztosok segítik a választókat és felügyelik a választás tisztaságát. Interneten az elovalasztas.hu oldalon lehet voksolni.

Kapcsolódó

Forrás

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Citromsárga lett az országtérkép - 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni
illusztráció: V.K.

Szólj hozzá!