A serdülő Rétvári Bence 684 forint napi fejkvótából biztos jól lakna! - Marad a napi étkezési normatíva! - Városi Kurír

Sorting by

×

A serdülő Rétvári Bence 684 forint napi fejkvótából biztos jól lakna! – Marad a napi étkezési normatíva!

“Nincs most pénz a szánalmasan alacsony, 684 forintos étkezési normatíva megemelésére a gyermekotthonokban – ezt írja a kormány, aki amúgy épp egy gyermekvédelmi népszavazást akar az országban. Napi ötszöri étkezésről beszélünk, és mintegy 7 ezer gyermekről és 684 forintról” – írja a Facebook-oldalán Szél Bernadett. 

Hirdetés

4,8 millió, ennyiről van szó

Ha hajlandó lenne Magyarország rém büszkén keresztény kormánya hajlandó lenne 4,8 millió forinttal megtoldani a 684.- forintos napi normát a gyermekotthonokban, akkor legalább a hasuk nem korogna az ottélőknek.

Ahogy a független országgyűlési képviselő írja, megszerzett egy dokumentumot az ombudsmantól, amit az Emmitől is kért ugyan, de azok a jogi kiskaput kihasználva 45 napot kértek egyetlen dokumentum csatolására. A dokumentum szerint

“az emberi erőforrások minisztériuma az étkezési normatíva emelésével szakmailag egyetért, azonban ennek megvalósítása a mindenkori költségvetési helyzettől függ.”

Az ügy, aminek kapcsán erről most szó van, a kalocsai gyermekotthonban folytatott vizsgálat és az arról készült ombudsmani jelentés, de a normatíva országosan ennyi, jegyzi meg Szél, majd hozzáteszi, hogy a botrány kapcsán 60 napja volt a Kásler-minisztériumnak, hogy reagáljon az ombudsman javaslataira, aminek része volt a gyermekotthonok 10 éve változatlan étkezési normatívájának emelése. Erre írta Fülöp Attila azt, hogy “az a mindenkori költségvetési helyzettől függ.”

Magyarán erre nincs pénz, és nem volt pénz az elmúlt évtizedben egyszer sem.

Szél megjegyzi, mindez úgy történik, hogy a Fidesz azt hirdette óriásplakátokon, hogy Magyarország jobban teljesít.

Mosz megérkezett a kormány-válasz….

“Válaszolt a kormány, marad a 684 forint napi étkezési normatíva az intézetis gyermekeknek — cserébe csinálnak gyermekvédelmi népszavazást, hogy nem szégyellik magukat!

Azt mondják, elég ez a 684 Ft, mert az intézmény eltérhet ettől felfelé. Hát hogyne, a kalocsai gyermekotthonban is eltérnek, 684 forint helyett 800 forint a napi fejkvóta, abból biztos jól lakna a serdülő Rétvári Bence — pont ezt a helyzetet látva mondta azt az ombudsman, hogy emelés kell, merthogy ő azt is látja, amit Államtitkár Úr nem kíván látni, hogy

a gyermekek a zsebpénzükből kénytelenek élelmiszert vásárolni, mert éhesek!

Azt meg államtitkárként igazán illene tudni, hogy az egyes intézményeknek még csak gazdálkodási autonómiájuk sincs: a központi speciális gyermekotthonok ugyanis központosítottak, Kalocsa sem dönthet pénzügyi kérdésekben.

Egy fix: nem azért adózunk, hogy Mészáros kínai vasutat építsen, de a 684 Ft egy napi étkezési normatíva a legkiszolgáltatottabb gyermekeknek egy szégyen, és nem akarunk olyan kormányt, aki ezt védeni merészeli!”

Kapcsolódó

 

A serdülő Rétvári Bence 684 forint napi fejkvótából biztos jól lakna! - Marad a napi étkezési normatíva!
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.