BulvárKiemelt hírek

Szijjártó éjjeli “ezt benéztem!” esete: a világ ma láthatta a riportot velem, holnapra kész “kerítésen belülre” a cenzúrázott változat

Szijjártó éjjeli "ezt benéztem!" esete: a világ ma láthatta a riportot velem, holnapra kész "kerítésen belülre" a cenzúrázott változat

Nincs megállás, a félre-propagandának mennie kell tovább! Nem feltételezem, hogy Szijjártó külügyminiszter annyira ostoba lenne, hogy ne tudná, hogy ha egy riport kikerül az internetre, azt boldog-boldogtalan megnézheti, esetünkben a helyrajzi adatok érdektelenek. Inkább arról lehet szó, hogy annyira lenézi közösségi oldala követőit, hogy azt feltételezi, mindent bevesznek Tőle.

Aki jó magyar, nem beszél-olvas angolul?!

Szijjártó Péter közösségi oldalán kedd éjjel az alábbi bejegyzés jelent meg egyenesen Manhattanből:

“Ma láthatta az egész világ, holnap ti is itt, a teljes adást.”

Kifényképeztem, hátha észbe kapnak…

A kommentekből….

“Petike, te ezért komolyan fizetsz valakinek?”

“A világ ma láthatta, holnapra kész a birkák számára a cenzúrázott változat…! A propagandának mennie kell tovább…!!!”

“Már fent van Quest oldalán! A kérdésre nem válaszoltál: miért kell egy törvényben taglalni pedofiliát és homoszexualitást? Válaszolj Petike”

Íme, a riport:

A homofób elemeket tartalmazó pedofilellenes törvényről és a jövő évi választásokról is kérdezte kedden a CNN riporter Szijjártó Pétert. Richard Quest rögtön az elején elmondta: olvasta a törvényt, amely szigorúbb fellépést ír elő a pedofil bűnelkövetőkkel szemben, valamint a gyermekek védelméről szól, egyben tiltja a homoszexuális tartalmakhoz való hozzáférést a 18 év alattiak számára.

Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?

Szijjártó erre azt válaszolta, tiszteli és nagyra tartja a riportert azért, mert legalább olvasta a törvényt, majd hozzátette:

És tisztelem azt az életmódot, amelyet ön választott.

A külügyminiszter ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a törvénynek két része van, és az egyik a pedofíliával összefüggésben elkövetett cselekmények büntetéséről szól, a másik része pedig biztosítja, hogy „megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké”.

Quest azonban nem engedte el a dolgot:

A beleegyezés korhatára Magyarországon – ha jól tudom –, 14 év. Tehát önöknek van egy olyan törvénye, amely alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik egyébként már négy egész éve gyakorolhatták volna ezeket a cselekményeket, nem láthatnak arról szóló tartalmat. Így van?

Szijjártó igyekezett elterelni a témát, de a riporter ragaszkodott hozzá, hogy ezen a vonalon menjen tovább az interjú, végül a tárcavezető azt mondta:

a magyar törvények szerint a felnőtté válás kora, amikor betölti a 18 éves kort. Ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése. 18 éves kor felett pedig, bármi is történik, ahhoz az államnak semmi köze. Semmi. Tehát bárkit is szeretnek a 18 éves kor feletti felnőttek, akárkivel is akarnak együtt élni, bármilyen életet is akarnak élni, ahhoz semmi köze az államnak.

A CNN munkatársa kitért arra is, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mellett közel húsz uniós ország azt mondja, hogy a törvény „felháborító diszkriminációt mutat a szexuális orientációval szemben”, és megkérdezte: az ottani tanácsadók és szakértők miért tévednek? Szijjártó szerint „nagyon komoly vitában” állunk az országok egy csoportjával, és úgy véli, „szégyen”, ahogy Von der Leyen beszél a magyar jogalkotásról. Hozzátette:

Amikor azt mondja, hogy nem lesz kompromisszum ebben a kérdésben, akkor egyetértek vele. Semmiféle kompromisszumot nem kötünk ebben, függetlenül attól, hogyan zsarolnak bennünket az európai források visszatartásával, amelyeket ki kellene fizetni Magyarország számára.

Az interjúban ezután az ellenzéki előválasztásról esett szó

Quest arról faggatta Szijjártót, hogy a Fidesz aggódik-e amiatt, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet állít, és emiatt a kormány akár elveszítheti a jövő évi választást. A tárcavezető erre nemmel felelt, szerinte arról kell majd döntenie az embereknek, hogy

„vissza akarnak térni a 2010-et megelőző időszakhoz, amikor az ország eladósodott, magasak voltak az adók, és a munkanélküliség az egekben volt, vagy pedig folytatni akarják azt, ami 2010 óta zajlik, amikor gazdasági rekordokat döntünk, amikor teljes körű foglalkoztatás van az országban, és amikor a családokat támogatjuk”.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Arra a felvetésre, hogy Magyarország az Európai Unióra egyfajta gazdasági vállalkozásként tekint, Szijjártó úgy reagált: Magyarországnak az az érdeke, hogy az EU ismét erőssé váljon, és ezen dolgozik. Az interjú végén Richard Quest ajánlatot tett:

Miniszter úr, nagyon köszönöm, hogy mint mindig, most is nagyon udvarias volt, és idefáradt, hogy beszélgessen velem. És nagyon várom, hogy Budapesten is találkozhassak önnel a férjemmel együtt, amikor is meghívom vacsorázni önt és a kedves feleségét.

Emlékeznek? Butításunk története….

 

Szijjártó éjjeli "ezt benéztem!" esete: a világ ma láthatta a riportot velem, holnapra kész "kerítésen belülre" a cenzúrázott változat

About Author

Szólj hozzá!