A matektanár ne számolni tudjon, hanem legyen erős magyarságtudata – A gyerekeinknek meg jó lesz “kerítésen belül” okosnak lenni!

A kormány ráerősít arra, hogy nem kell olyan tájékozottnak lennie a felnővő generációnak, elég, ha azt tudja, hogy Orbán a non plus ultra és, ha a magyarságtudata az eget súrolja.

Ideológiai agymosás sok.0

Pályakezdő pedagógusok számára fejlesztett ki új képzési programot az Oktatási Hivatal (OH) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – írja a Népszava egy a birtokukba került levél alapján. Eszerint a képzés a

“Nemzeti közszolgálat a pedagógushivatásban”

címet viseli, az erről szóló tájékoztató levelet pedig az OH küldte ki a napokban a közoktatási intézmények vezetőihez. A Népszava szerint a levélben

“arra kérik az iskolaigazgatókat, bátorítsák az intézményükben foglalkoztatott, gyakornok fokozatba sorolt kollégáikat a programban való részvételre.”

A levélben szereplő leírás szerint az új “képzés” – amely egy jelenlétet igénylő tréningből és egy e-learning modulból áll – célja, hogy alapozó ismeretekkel lássa el a pályakezdőket:

  • “az állami feladatellátás rendszerébe illeszkedő köznevelésről, mint nemzeti közszolgálatról”,
  • “a pedagógushivatás szakmaetikai alapjairól”,

valamint felkészítse a fiatal tanárokat a

“nemzeti azonosságtudat oktatási és nevelési kihívásaira.”

A levélhez részletes programleírást is csatoltak, hátha így vonzóbb lesz a dolog,

eszerint

a tréning önösmereti és önértékelési szempontokra épít, emellett a fókuszban olyan kérdésekkel foglalkoznak majd, mint a pedagógusok közösségben betöltött szerepének, a “magyarsághoz” való viszonyuk tudatosítása, az értékek és a hagyományok felfedezése.

Ne értsük félre, a fiatal pedagógusok párthűségének leellenőrzése és helyreigazítása lesz itt a cél – fűzte a hírhez a Magyar Narancs.

Minderre azért van szükség, mert….

fontos, hogy a pedagógusok aktív szerepet vállaljanak a nemzeti identitás formálásában.

Az e-learning tananyag célja pedig a cikk leírása szerint, hogy

“egy új megközelítésből mutassa be a pedagógus tevékenységét, egész pontosan a közszolgálatiság szempontjából.”

Emellett olyanok szerepelnek a képzés fejlesztőinek céljai között, mint az, hogy felismertessék a fiatal pedagógussal, hogy

“hivatástudatának fontos része a közösségi összetartozás (nemzeti összetartozás) felismertetése és erősítése”, és hogy miért fontos “a nemzeti hagyományok ápolása, a nemzeti összetartozás és egység erősítése”.

Az átnevelési csodára szeptembertől lehet majd jelentkezni.

A levelet a Népszavának a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás kommentálta, aki megdöbbenve értesült a képzésről. Elmondta, a kezdő tanárokat sokkal komolyabb problémákra kellene felkészíteni, mert

“nem attól lesz valaki jó pedagógus, hogy jó hazafit próbálnak belőle nevelni”.

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A matektanár ne számolni tudjon, hanem legyen erős magyarságtudata - A gyerekeinknek meg jó lesz "kerítésen belül" okosnak lenni!
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.