Karácsony bilit borított: engem lehet támadni, de miattam másokat nem!

Már mindent és annak az ellenkezőjét is leírta a kormánysajtó Karácsony Gergellyel kapcsolatban félve attól, hogy nem csak megszorongathatja Orbán-vezért, hanem le is győzheti a 2022-es választáson. Volt Ő már minden, csak ellenzéki politikus nem, ahogy demokráciákban illetni szokták az ellenlábast.

Magyarország keresztény értékeire büszke kormánya….

Flakonokkal dobálták meg és inzultálták a munkásokat a Blaha Lujza téren szerdán

– közölte Karácsony Gergely.

Facebook-oldalán jelentkezett be a Blaháról Karácsony Gergely. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a Blahán dolgozó munkások

„nem a Főváros, hanem a közbeszerzésen nyertes cég alkalmazottai, de én pontosan tudom, hogy megfeszített munkával, a vállalt határidő előtt járva haladnak a felújítással. És tudom azt is, hogy a történelemben minden aljas és szörnyű gyűlöletcselekedet aljas és hazug gyűlöletszavakkal kezdődött. Ez a propagandisták felelőssége. Az enyém pedig az, hogy megvédjem ettől azokat az embereket, akik a városért dolgoznak.”

Tényleg így természetes? Vagy ez hungarikum?

“Engem lehet támadni, ez a sorsa egy ellenzéki politikusnak a gyűlöletből politikát faragó Orbán-kormány uralkodása alatt, de nem fogom tűrni, hogy ezt azokkal is tegyék, akik a dolgukat végzik egy élhetőbb, zöldebb Budapestért.”

Emlékszik mi minden volt már Karácsony?

Ízelítő, a cikk alig titkolt szándékai szerinti szövegekből, amelyek nem is annyira Fürjes alkalmasságát, mint Karácsony tökéletes alkalmatlanságát igyekszik alátámasztani:

– Mi vezetett a fővárosi közlekedés elestéhez?

– Először a semmittevés, azután a kapkodás és mindvégig a józanság hiánya. Az életünket megkeserítő járványban másfél évig nem volt forgalom Budapesten. Az összes munkát el lehetett volna végezni a pandémia idején, és most, amikor újraindítjuk az életet, a munkahelyi munkát, a gazdaságot, lehetne jól közlekedni a városban. De ha már elmulasztották, érthetetlen, hogy miért hirtelen mindent egyszerre, a budapestiek előzetes megkérdezése és előzetes tájékoztatása nélkül. 

– Karácsony Gergely cserbenhagyta a budapestieket?

– Szögezzük le: a főpolgármesternek jogában áll miniszterelnöki álmokat dédelgetni. Senki nem veheti el azt a jogát, hogy benevezzen az ellenzéki háziversenybe! Emberileg is meg lehet érteni. Egyszer már nekifutott, csúfos vereséget szenvedett. A legutolsó választáson ő volt a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltje és az MSZP listavezetője. Nagyon kikapott, az MSZP 1990 óta nem szerepelt olyan rosszul, mint vele.

Ha van sapka, ha nincs….

Deák Dániel egyike azoknak a pártkatonáknak, akiknek Karácsony Gergely a “feladatuk”. Az elvileg politikai elemző közösségi oldalán jelentette a hírt:

A hazugságspirálba került Karácsony Gergely ma éppen közlekedési szabályt szegett, biciklijével áthajtott a piroson. Ez 50 ezer forint bírságot vonhat maga után!

A HírTV stábja éppen nyakában  lihegve követte a főpolgármestert a Bubi új biciklijeinek bemutatója alkalmából, amikor rajtakapták, hogy a piros lámpa ellenére jobbra kanyarodott a Deák térnél.

A HírTV stábja éppen az új MOL Bubi kerékpár bemutatásán forgatott, ahol a főpolgármester is kipróbált egy kétkerekűt. A felvételen az látszik, hogy a politikus egy piros lámpánál várakozik, majd egyszercsak elindul, a bicikliútról jobbra kanyarodik, pedig a közlekedési lámpa még tilosat jelez. A lámpa csak akkor váltott zöldre, amikor a városvezető már rég az Erzsébet tér melletti autóúton kerekezett.

Karácsony Gergely hetek óta céltáblája szinte minden kormányhoz köthető megszólalónak. Hiába kutakodtak azonban a múltjában-jelenében, nem sikerült jól csámcsogható, zaftos magán- vagy közéleti balhéra bukkanniuk, pedig biztosan bevetettek mindent, így maradt az idegennyelv ismeretének hiányossága.

Beszállt ex oktató is….

A főpolgármester-miniszterelnökjelölt közösségi oldalán a napokban válaszolt megszólíttatása okán az őt ért vádpótlékra, bevallotta, hogy nem járt bölcsibe és hasonló renitens dolgairól is írt.

Kapcsolódó

Karácsony bilit borított: engem lehet támadni, de miattam másokat nem!
illusztráció: V.K.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük