Karácsony: bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond (...) Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége… - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony: bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond (…) Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége…

Összekapta magát a regnáló picit inogni látszó kommunikációs csapata és újságírói, fizetett megszólalói, politológusai, közszolgái óráról órára meghökkentőbb ötletekkel mennek neki Karácsony Gergelynek. A kiinduló pont lassan az lesz, hogy megszületett, de hogyan, ugye? A főpolgármester közösségi oldalán nyújt segítő kezet -szigorúan magyarul, hogy a Németh Szilárd-Kósa Lajos-Tállai András trió is megértse!- és részleteket életéből.

Hirdetés

Hátha valami kimaradt….

“Hallom, beindult az unalomig ismert tempó. A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást:

 • Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond.
 • Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.
 • Általános iskolát Nyírtasson kezdtem és Debrecenben fejeztem be, nem, nem rúgtak ki, elköltöztünk, bocsi.
 • A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, most szólok, nem voltam nagyon jó tanuló, ha kérik, megpróbálom megkeresni az érettségi bizonyítványomat, de fogalmam sincs, hol lehet.
 • A Károli Gáspár Egyetemen kezdtem, majd az ELTE-n diplomáztam, szociológia szakon, itt már jobban ment a tanulás, talán mert jobban érdekelt a téma.
 • Nyelvvizsgát az egyetem nyelvi lektorátusán tettem – de ezt már tudják.
 • Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma.
 • Szakdolgozatomat a választói magatartásról írtam, szerintem elég jól sikerült, nyertem vele versenyt, de nyilván ezt majd a propagandasajtó szakértői eldöntik helyettem, hisz ők jobban tudják.

Aztán tanítani kezdtem az egyetemen,

látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?

Imádtam tanítani, hogy hogyan csináltam, azt talán a diákoktól kell megkérdezni,

mindenesetre büszke vagyok rá, hogy volt olyan év, amikor az országos versenyen az első hat helyezettből öt az én tanítványom volt. Volt, hogy elkéstem az óráról, ez igaz. De a részletek felől, mondom, érdeklődjenek az egykori diákoknál.

Ehhez például csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára: van, aki Karácsonynál tanult? Lesz jelentkező.

Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége… Remélem, segítettem.”

Deák Dániel, politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, mellékállásban “főKarácsony-felelős” csípőből kontrázott

Mintha előre megíta volna neki valaki, tele van olyan kérdésekkel, amire a főpolgármester válaszolt:

 

 

karacsony

Hirdetés
átver

8 hozzászólás

 • 2021.05.14 - 16:15
  Közvetlen hivatkozás

  Kár, hogy kijelentéséért elnézést kért, én nem tettem volna! Amennyire tudom, az újság a nevezett cikkben a két politikus közti különbségekre kérdezett rá, erre a kérdésre válaszolt így a főpolgármester. Semmi bántót, semmi sértőt nem mondott! Szerintem felesleges volt elnézést kérnie, nem volt miért …!!!

  Válasz
 • 2021.05.14 - 16:46
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon frappáns!! . Bár a kormány média fajankóktól nem várható el a humor és a jóérzés befogadása. A kötekedés a lételemük.

  Válasz
 • Visszajelzés: Karácsonyon nincs, Vágón van sapka, egyiken ezért, másikon azért "verik el a port" - Amikor a bokszzsák visszaüt - Városi Kurír

 • 2021.05.14 - 17:15
  Közvetlen hivatkozás

  Talán Tisztelt Polgármester Úr, a bölcsődét, és az óvodát be kellene pótolnia, erre a legmegfelelőbb a Felcsút lenne, onnan már nagy emberek kerültek ki, meg persze bátorak, nagyon sok sikert kívánok Önnek

  Válasz
 • 2021.05.15 - 09:06
  Közvetlen hivatkozás

  ….. és még humora is van,ami a fidesznyákokról nem mondható el. Most találtak egy gumicsontot, az angoltudást, amit egy intenzív tanfolyammal szépen fel lehet fejleszteni. Orbánt kinevették külföldön, mert a Rigó utcai dialektusa meg áradt, és úgy tűnik, ez ragadt rá, és nem a Soros ösztöndíjasként külföldön való lét. Remélem, hogy Karácsony gyorsan lezavar egy ilyen tanfolyást, hogy ne találjanak rajta fogást. Sajnos orbán hiába beszél angolul, lehet, hogy pont ezen a nyelven árulja el az országot, és nyal be Kínának Elárulja a magyar egyetemistákat, elkótyavetyéli azt a területet, ahol magyar diákoknak épült volna kollégium. Szóval, hiába beszél orbán angolul, ha a Magyarországon élő emberek ellen dolgozik állandóan. Mindig fontosabbak voltak neki a külhoniak, vagy a külföldiek. Nem véletlenül vagyunk az európai országok között az utolsó előtti helyen.

  Válasz
 • Visszajelzés: Lánczi András: Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom.... - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.