Sorting by

×

Rákay Philipnek sikerült, Önnek miért ne? Hogy mi? Olvassa!

Kálvária téri, 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakásért cserébe 60 négyzetméteres Bécsi kapu téri önkormányzati bérlakás frissen felújított műemléki épületben? Nem lehetetlen! Ha Rákay Philipnek sikerült, másnak is sikerülhet! – tette fel az ironikus kérdést Pikó András józsefvárosi polgármester közösségi oldalán.

És tényleg, miért ne?

További részleteket derített ki a 24.hu arról, hogy milyen körülmények között jutott önkormányzati lakáshoz Rákay Philip és családja a budai Várban. A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyetteséről és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás ingatlanhoz a Bécsi kapu téren egy olyan műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat. A lakásért költségelvű lakbért, havonta 39 ezer forintot fizetnek. A kerülettől kikért szerződésekből kiderült, hogy Rákayék a vári lakásért cserébe egy 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakást adtak a VIII. kerületi Kálvária téren.

A két ingatlan mérete és elhelyezkedése alapjaiban különbözik. A legnagyobb ingatlanportálok hirdetései alapján a józsefvárosi lakás értéke töredéke lehet a Bécsi kapu térinek. De nem ez az egyetlen szokatlan körülmény, ugyanis a Kálvária téri cserelakás tulajdoni lapján nagy volt a mozgás a csereügylet idején. A földhivatali dokumentumból kiderült:

Rákay Philip felesége 2018 novemberében vásárolta meg a józsefvárosi lakást, majd 9 nappal később csereszerződést kötött a Bécsi kapu téri ingatlan bérlőjével, amelynek értelmében a VIII. kerületi ingatlan a vári bérlőre szállt.

A lakást azonban nem sokáig tartotta meg az új birtokosa sem, aki a tulajdonjoga bejegyzése után 13 nappal eladta a szóban forgó józsefvárosi ingatlant, méghozzá éppen annak a személynek, akitől nem sokkal korábban Rákayék megvették azt.

Magyarán: kevesebb mint két hónap alatt háromszor is gazdát cserélt a Kálvária téri lakás, majd kikötött annak eredeti tulajdonosánál

Ez azért is érdekes, mert Rákay korábban még úgy nyilatkozott, hogy az

„értékes, felújított pesti öröklakást”

a vári lakás bérlője választotta ki, ám ha ez így van, akkor kérdés, hogy vajon az adásvétel után 13 nappal ő miért döntött úgy: eladja az ingatlant az eredeti tulajdonosnak.

Figyelemre méltó tényező az is, hogy az adásvételi szerződést Rákayék esetében ugyanaz az ügyvéd készítette, aki egy olyan lakáscsere-ügyletnél is eljárt, aminél arra gyanakodnak, hogy a cserét feltehetően csak papíron bonyolították le, és valójában pénzért cserélt gazdát az önkormányzati ingatlan.

Ha így történt, az ellentmond a lakástörvénynek. A gyanús szerződéseket Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere osztotta meg közösségi oldalán, egyben jogi lépéseket ígért az ügyben.

A csereügylet részleteiről érdeklődve a portál megkereste Rákay Philipet is, aki szűkszavúan nyilatkozott.

Kérdésekre nem válaszolt, azt közölte, hogy

a csere kapcsán minden a hatályos jogszabályok és törvények teljes körű betartásával történt.

Szintén utolérték azt a személyt is, aki elcserélte a vári lakást Rákayékkal. Nála többek közt arról érdeklődtek,

egyenértékűnek tartja-e a lakásokat, valamint azt is megkérdeztük, miért adta el olyan gyorsan a Kálvária téri ingatlant, ha egyszer ő választotta ki azt.

Meghallgatta a kérdéseket, ám azokra a részleteket illetően nem adott érdemi választ.

Pikó polgármester ironikusra vette a figurát

“Józsefvárosiak figyelem! Kálvária téri, 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakásért cserébe 60 négyzetméteres Bécsi kapu téri önkormányzati bérlakás frissen felújított műemléki épületben?

Nem lehetetlen! Ha Rákay Philipnek sikerült, másnak is sikerülhet!

Forduljon tanácsért a téma szakértőihez Bayer Zsolthoz, vagy Palkovics Lászlóhoz.

Figyelem!

Az önkormányzati bérlakások rövidesen értéküknek akár a 15%-ért megvásárolhatók lesznek, a Böröcz László képviselő által benyújtott “lex Lakásmaffia” gondoskodik erről. Siessenek, ki ne maradjanak a soha vissza nem térő lehetőségből!”

Rákay mellett -a 24.hu gyűjtésében-  így jutott önkormányzati lakáshoz a budai Várban:

 • Bayer Zsolt
 • Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.
 • A Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke.
 • Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
 • Kuna Tibor, korábbi kormányközeli üzletember.
 • Nagy Gábor Tamás, az I. kerület volt fideszes polgármestere, valamint a szülei is.

 

rákay

átver

5 hozzászólás

 • 2021.05.14 - 15:09
  Közvetlen hivatkozás

  rákay egy potenciális”fehér galléros” bűnöző, mint a legtöbb fideSSes orbán seggnyaló! Az átlag emberektől kizsarolt adókból/közpénzből élősködnek! Nem csak ez a bűncselekmény szárad a lelkén ( ha van ezeknek még egyáltalán)! Nem rég “kapott” 70 000 000 ft-ot a trágya orbánt dicsőítő firkáira, majd átjátszottak a nevére egy balatoni kúriát amit később szintén megtámogattak több mint 120 000 000-ft közpénzből vissza nem térítendő felújítás címén! Ezek mind súlyos korrupt bűncselekmények, amit a fideSS által kitartott polt péter, szakmáját meggyalázó “főügyész” mint szinte minden fideSSes bűncselekményt elsikál! Felfoghatatlan összegeket, száz és ezer milliárdokat lopnak,sikkasztanak el a közpénzekből büntetlenül! Meddig kell ezt tűrni?? Miért nincsenek százezrek/milliók az utcán? De ha valaki elemel egy kakaós csigát a közértből mert éhes, vagy a gyerekének, mert már arra sincs pénze akkor sem ha éjt nappallá téve gürcöl, azt azonnal elítélik! Mikor “koncolják” fel végre a megélhetési “politikus” fideSS bűnözőket?? A jelenlegi MO.egy tragikomédia!!

  Válasz
  • 2021.05.14 - 15:54
   Közvetlen hivatkozás

   rákai kálmán a fidesznyák seggnyalók közül is a legellenszenvesebb pacák. A lakását kísértetiesen hasonló módon szerezte, mint a szintén seggnyalonc bayer . Ez a banda semmit sem szégyelli. Bár anyagilag megtehetnék, hogy törvénytisztelő állampolgárként törvényeket nem kijátszva vegyenek lakást. De miután fidesznyákok, nekik mindent is szabad. A fidesz/orbán elítélendő módon nyilván még asszisztált is ehhez. Dettó, mint a maffia. Többek között ezért is el kell takarodniuk a közéletből. Mára teljesen kifosztották az országot. Nagyon remélem, hogy lesz elszámoltatás

   Válasz
 • Visszajelzés: Eladó az egész világ és minden önkormányzati lakás is? - Ezek megőrültek! - Városi Kurír

 • Visszajelzés: Szanyi Tibor: bér(lakás)harc - záróra előtti (lakás)végkiárusítás - Városi Kurír

 • Visszajelzés: "A felelősséget a sza#@ért… teljes egészében az viseli, aki az embert teremtette…" - irtóztatóan büdös - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.