Fürjes ahelyett, hogy programot hírdetene, beéri azzal, hogy pároslábbal ugrál Karácsony altestén - Városi Kurír

Sorting by

×

Fürjes ahelyett, hogy programot hírdetene, beéri azzal, hogy pároslábbal ugrál Karácsony altestén

A kormány, pardon, a Fidesz, illetve bocs, Orbán Viktor elsőszámú propaganda lapja -ahogy arról tegnap már beszámoltunk- hosszú interjút közöl Fürjes Balázs mindenhez is értő fővárosi kormány-főbiztossal. Az írás apropója, hogy a Budán Pokorni Zoltán névre hallgató Orbán Viktor felkérte, induljon el a 3. számú választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként, ott ahol jelenleg Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter  a képviselő.

Hirdetés

Arányok a szózuhatagban

Az alákérdezésekkel alaposan kitömött beszélgetés kb 95%-a szól Karácsonyról és a városvezetés alkalmatlanságáról, de Fürjes felmondja benne  a legutóbbi debreceni frakcióülés legfontosabbnak vélt orbáni üzenetét is:

“Ha jön a baloldal, akkor a nemzeti érdekérvényesítés helyett jön a szolgalelkűség. A megfeleléskényszer. És ha jönnének Gyurcsányék, odalenne a magyarok kibontakozó jóléte is. A baloldal mindig adót emel, elveszi a családtámogatásokat és csökkenti a nyugdíjat. Tönkreteszik a gazdaságot, lenullázzák a költségvetést és pánikszerűen kiárusítják a nemzeti közvagyont. Ezért a 2022-es választás tétje: folytatódik-e a jövő vagy Gyurcsány vezetésével visszatér a múlt.

Pénz, paripa, fegyver

Ha már felrúgtuk az írás “időrendjét” folytassuk is így, és lássuk azt a nem túl combos bekezdést is, amely Fürjes terveinek ugyan valóban karcsú, de hangzatos összefoglalása:

“Konkrét problémákra szeretek konkrét megoldásokat találni az érintettekkel közösen. Régi adósság a kerület szégyenfoltjának, a Kútvölgyi kórház toronyépülete hőszigetelésének és homlokzatának felújítása. A kivitelezést megkezdtük. Buszsávot fogunk építeni a Budakeszi út legforgalmasabb szakaszain, okos jelzőlámparendszerrel, ami zöldhullámot ad a csúcsidőben ötpercenként járó buszoknak és persze így az autóknak, bicikliknek is. Gyorsabb lesz reggelente bejutni, este hazatérni mindenkinek. Az egyszülős családok támogatására a Déli pályaudvar mellett jövőre az egyszülős civil szervezet megnyitja az első budai egyszülős segítő központot. Most tervezünk a budaiakkal közösen, jöre indítjuk a Városmajor park bővítéséés megújítását. E munkákra a kormány mind biztosította a forrásokat.”

Karácsony egy alkalmatlan, rosszindulatú lúzer

Ízelítő, a cikk alig titkolt szándékai szerinti szövegekből, amelyek nem is annyira Fürjes alkalmasságát, mint Karácsony tökéletes alkalmatlanságát igyekszik alátámasztani:

– Mi vezetett a fővárosi közlekedés elestéhez?

– Először a semmittevés, azután a kapkodás és mindvégig a józanság hiánya. Az életünket megkeserítő járványban másfél évig nem volt forgalom Budapesten. Az összes munkát el lehetett volna végezni a pandémia idején, és most, amikor újraindítjuk az életet, a munkahelyi munkát, a gazdaságot, lehetne jól közlekedni a városban. De ha már elmulasztották, érthetetlen, hogy miért hirtelen mindent egyszerre, a budapestiek előzetes megkérdezése és előzetes tájékoztatása nélkül. 

– Több helyen megjelent az a feltételezés, hogy a budapesti gigadugókat szándékosan idézhette elő a főváros, ezáltal tudják majd lenyomni a budapestiek torkán a dugódíjat.

– Taxisoktól, másoktól én is hallottam ezt a spekulációt, bízom benne, hogy nem igaz. Jó volna, ha a főpolgármester megtisztelné a budapestieket, odaállna eléjük, belenézne a szemükbe, és őszintén megmondaná, tervezi-e a dugódíj bevezetését. És hogy mikor és hogyan vet véget ennek a káosznak.

– A héten kezdődött a Lánchíd felújítása, a városházi kommunikáció sikerről beszél.

– Nehéz osztozni a városházi sikerpropagandában, amikor most befejezni kellett volna a munkát, és nem elkezdeni. Tarlós István előkészítette, megtervezte, engedélyeztette a Lánchíd, a Váralagút és a 2-es villamos aluljárójának teljes felújítását. Lefolytatta a közbeszerzést is, és úgy adta át a Városháza kulcsát 2019 októberében, hogy csak indítani kellett volna a munkát.

– Karácsony Gergely cserbenhagyta a budapestieket?

– Szögezzük le: a főpolgármesternek jogában áll miniszterelnöki álmokat dédelgetni. Senki nem veheti el azt a jogát, hogy benevezzen az ellenzéki háziversenybe! Emberileg is meg lehet érteni. Egyszer már nekifutott, csúfos vereséget szenvedett. A legutolsó választáson ő volt a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltje és az MSZP listavezetője. Nagyon kikapott, az MSZP 1990 óta nem szerepelt olyan rosszul, mint vele.

A fentiek csak az eszenciáját tartalmazzák Fürjes Balázs interjújának, amelyben az újságíró egyetlen egyszer sem érezte úgy, érdemes lenne valamelyik kérdésnek a mélyéré is látni azon túl, amit a riportalany(?) el akart mondani.

A tanulságos és olykor önleleplező, valamint finoman szólva is “csúsztatásoktól” hemzsegő szöveget teljes terjedelmében elolvashatja eredeti helyén, a Magyar Nemzetben.

 

Fürjes

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Fürjes ahelyett, hogy programot hírdetene, beéri azzal, hogy pároslábbal ugrál Karácsony altestén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.