Kerítésen innenKiemelt hírek

Varga Judit való(tlan)sága: az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk! – Heló, a sarki játszón is tudják a gyerekek, hogy a döntetlen nem győzelem!

Varga Judit való(tlan)sága: az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk! - Heló, a sarki játszón is tudják a gyerekek, hogy a döntetlen nem győzelem!

Mikor jutunk el odáig, ami a grundon játszó amatőr srácoknál egyértelmű tény, hogy ha egy meccs döntetlen, akkor azt egyik csapat sem nyerte meg? Miért nem lehet belenyugodni abba, ha a magyar foci a ráköltött milliárdjaink ellenére megmérettetett és pehelykönnyűnek ítéltetett? Miért nem lehet csendben lenyelni a békát és levonni a következtetést: meg kell tanulni focizni, ha már nem tudunk leszállni erről a témáról? És még valami: a címben véleményt nyilvánító hölgy -Varga Judit- Magyarország igazságügyminisztere…..

A hír

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában negyedik maradt a csoportjában.

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek. A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Ugyanez a hír a kormánymédiában

Kedden este az európai vb-selejtezők I csoportjának 8. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es bravúrdöntetlent játszott a Wembley Stadionban az Eb-ezüstérmes angol csapattal.

A találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt azt mondta, hogy ez a pontszerzés még az Eb-n mutatott játéknál is többet ér, míg Gareth Southgate, az angol csapat kapitánya is a mieinket dicsérte. (Origo)

A magyar válogatott becsülete volt a tét, és sikerült megmenteni.

A magyar labdarúgó-válogatott minimális, inkább csak matematikai továbbjutási eséllyel készült az Anglia elleni világbajnoki selejtezőre a londoni Wembley Stadionban, ahol lényegében a becsületéért játszott. Ezt kulturált futballt mutatva, a védekezésben keveset hibázva meg is őrizte. Sallai Roland szerzett vezetést tizenegyesből, Stones nem sokkal később egyenlített. A szünet után az angolok fokozták az iramot, de a magyar csapat jól állt a lábán, olykor ellentámadásokra is futotta az erejéből. (Magyar Nemzet)

A hír Varga Judit igazságügyminiszter szemüvegén keresztül

“Az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk!”

A kommentekből….

“igen, igen, kb. ahogy 49.3% = “kétharmad”.”

“(Azért a 6-3 az 6-3… mintha kissé erős volna ez még túlzásnak is.)”

“Az egy-egy az döntetlen. A másik az egy komoly győzelem. Közelben nincs a kettő egymással. De hat mit is várhatunk tőled??”

“Ha kikaptunk volna …látszott az akarás,kúzdés!”

“Az Angoloknak nem volt semmi tét,annyit is mutattak,játszottak! Ahhoz viszonyítva nem voltunk rosszak!”

“Szép volt fiúk Valóban sokkal szebben játszottak, mint az albán meccs idején. Akkor is így kellett volna játszani ”

“Az angol meccsről jutott eszembe néha, bár ez nem az Aranycsapat, de ahogy Robert Capa mondta volna: “Nem elég jól fociznod, magyarnak is kell lenned.”

A hír a balhéra éhesek szemszögéből

Emlékeznek? A magyar szurkolók a két csapat szeptemberi összecsapásán sörös poharakkal dobálták és rasszista kiabálásokkal illették az angol játékosokat.

Az alábbiak a keddi visszavágón történtek:

Magyarország szurkolói összeverekedtek a rendőrökkel a keddi, Anglia elleni világbajnoki selejtező első perceiben a Wembleyben

-számol be a BBC.

A 600 szurkoló közül néhányan ismét kifütyülték a csapatot, amikor az angol játékosok térdre ereszkedtek. Nem sokkal a meccs kezdete után összecsaptak a biztonságiakkal, és a kiérkező rendőrök gumibotokkal tudták csak fegyelmezni a szurkolókat.

Sok magyar szurkoló átmászott a kordonon, és megütötték a biztonsági személyzetet, a rendőrök ez után rohantak a lelátóra.

John Murray, a BBC Radio 5 Live kommentátora így nyilatkozott:

Az ütések elszabadultak. Ez tényleg szörnyű. Igazi összecsapás van. Ezek nem nyugodnak le. Ez egy igazi harc. Ezek aggasztó jelenetek.

A hír az MTI szerint

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

“A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is”

– nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember. Rossi megjegyezte,

az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek.

Hozzátette, a

“hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora “idióták”.

Megemlítette

A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem”

– mondta Rossi.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Varga Judit való(tlan)sága: az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk! - Heló, a sarki játszón is tudják a gyerekek, hogy a döntetlen nem győzelem!

About Author

Comments (3)

  1. […] 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként? Azt tudatta a közszolga, hogy: “Az 1-1 az új 6-3! Szép volt, fiúk!” Orbán hasonlóan látja az […]

  2. […] címmel jelent meg beszámoló a döntetlenre –Varga Judit igazságügyminiszter asszony szerint “a döntetlen az új győzelem”- sikeredett […]

Szólj hozzá!