Kiemelt hírekSport

Szinte egyidőben balhéztak az Újpest, a Loki és a Videoton fociultrái – Csak tudnám, mi baja velünk az UEFA-nak!

Szinte egyidőben balhéztak az Újpest, a Loki, és a Videoton fociultrái - Csak tudnám, mi baja velünk az UEFA-nak!

Szeptemberben mástól sem zengtek a focival kapcsolatos cikkek, megszólalások, hogy durva kettős mércét alkalmaz az UEFA a magyar szurkolókkal szemben, mert na jó, leordították a különböző ellenfeleiket, akik térdeléssel fejezték ki a meccs kezdete előtt szolidaritásukat a kisebbségekkel, meg az is oké, hogy műanyag pohárral dobálták meg a feketebőrű játékosokat, meg elcsattant pár rasszista megjegyzés, de semmi kivetnivalót nem csináltak a honfitársak. Aki eddig kételkedett a birságok jogosságában, az szombaton újabb leckét kaphatott a magyar virtusból.

Helyszín: Debrecen, DVSC–Mol Fehérvár FC NB I-es rangadó

Mintegy 120 szurkoló csapatott össze Debrecenben a Doberdó ABC-nél, sőt, még Molotov-koktélok is előkerültek a tömegverekedés során.

A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban is többen írták, hogy nagy balhé volt arrafelé,

feltehetően fociultrák estek egymásnak.

Volt, aki fekete símaszkban rohangáló egyedeket látott, többen pedig autók tetején (!) csépelték egymást, illetve vandálok kocsik alá dobálták petárdát – értesült a Debreceni Nap.

„10 ember feldobott egy pasit egy kocsi motorháztetőjére, és ott ütötték, verték.”

– írta kommentben az egyik poszt írója. A rendőrség azonnal cselekedett, a Kartács és a Görgey utcán is tartóztattak le rendbontókat és a többieket tovább keresik.

A rendőrség közleménye:

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 2-án 18 óra 45 perc körül arról, hogy Debrecenben, a Kartács utca és a Doberdó utca kereszteződésénél több személy verekszik. A jelzést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és a verekedéssel összefüggésben 15 szurkolót állítottak elő. További elkövetők azonosítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Helyszín: Budapest, Újpest stadion, 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán az Újpest az addig nyeretlen Gyirmóttól

A gyirmótiak 2017. május 27. óta először győztek az élvonalban, ahol történetük során első alkalommal szereztek három gólt egy mérkőzésen. Az Újpest az egyedüli nyeretlen csapata az NB I idei szezonjának, ezt pedig a szurkolók már nem tudták tolerálni.

A meccsen fel-felcsendült a tulajdonosnak, Roderick Duchateletnek címzett “buzi belga” rigmus, a találkozó végén pedig egyesével kihívták magukhoz a játékosokat, s levetették velük a lila-fehér mezt.

A meccs végén történtek az M4 Sport videójában láthatóak.

A fenti két eset persze nem esik az UEFA hatáskörébe, kerítésen belül történt, de érdemes végig gondolni, hogy kis ország vagyunk, kis fociultra társasággal, akik mobilisak, tehát mindenhol felütik a fejület. és hozzák-viszik a hírünket a világban. Lehet, hogy “kicsit” túltolták a regnáló közszolgák a fociba gründolt temérdek közpénzünket?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(A fotó illusztráció)

 

Szinte egyidőben balhéztak az Újpest, a Loki, és a Videoton fociultrái - Csak tudnám, mi baja velünk az UEFA-nak!

Szólj hozzá!