Kéz kezet mocskol! MTVA, MLSZ – Mi a pofátlanság ha nem ez?

Amit a 24.hu hozott nyilvánosságra tökéletesen kifejező a NER-gazdaság zárt és mocskos rendszerének a lényegét, vagyis „állambácsi” oszt a csomópontok pedig tovább osztanak, de szigorúan karámon belül. Így megy ez náluk: MTVA-MLSZ.

Emlékeznek még a „pofátlan végkielégítések” szlogenre?

A földindulásszerű győzelem után a Fidesz a tettek mezejére lépett. A 2010 nyarán megszületett 2010. évi XC. törvény visszamenőleges hatállyal, 98 százalékos különadóval sújtotta a közszférában 2010. január 1. napjától kézhez vett, a jogviszonyok megszűnésével kapcsolatban juttatott bevételek kétmillió forintot meghaladó részét, mert ezek a NER szótár szerint „pofátlan végkielégítése” voltak.

Az MTVA kitömi pénzzel az MLSZ-t

Az MTVA 18,9 millió eurót, vagyis forintra átszámítva 6,85 milliárd forintot fizetett a legrangosabb nemzetközi labdarúgó kupasorozat, a Bajnokok Ligája közvetítési jogaiért – írja a Magyar Hang. A jogdíj ára közel egymilliárd forinttal több, mint amennyit az MTVA az előző hároméves ciklusért fizetett.

Az Európa Liga és az újonnan indított Európa-konferencia Liga közvetítési jogaiért 3 600 000 eurót, vagyis több mint 1,3 milliárd forintot fizettek. A legmeglepőbb adat viszont, hogy az MTVA még ezeknél is súlyosabb összeget fizet a labdarúgó magyar bajnokság közvetítési jogaiért. A közzétett lista alapján ugyanis

az NB I-ért 9,835 milliárd forintot fizetnek évadonként, vagyis a magyar bajnokság közvetítése egyetlen idényben többe kerül, mint amennyiért a BL három éves közvetítése.

Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötött szerződés a 2021-2022-es bajnokságtól a 2024-2025-ös idény végéig szól, vagyis a négy idény alatt több mint 39 milliárd forintot fizet majd az MTVA a szövetségnek a közvetítésekért. fejeződik be a 24.hu cikke, amibe idézi a Magyar Hang információját is.

Kapcsolódó

MLSZ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest