Ahogy azt mi is megírtuk, Matolcsi György a napokban egy, a Financial Timesben írt cikkében nekiment az eurónak, az európai közös valutának. A támadás tényét Varga Mihály, az MNB elnök állandó kritikusa sem hagyhatta szó nélkül.

Jó, vagy rossz, kell, vagy nem kell?

A pénzügyminiszter és az MNB elnök az elmúlt időszakban többször mondott ellent egymásnak. Matolcsy legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Financial Timesban megjelent írásában ostorozta az eurót, így adta magát a kérdés Varga Mihályhoz, hogy ő mit gondol a közös európai pénzről. A pénzügyminiszter szerint az euró az unió egyik legígéretesebb, de befejezetlen kezdeményezése.

- Hirdetés -

Mellesleg emlékeztetett, hogy uniós csatlakozásunk idején vállaltuk a pénz bevezetését. Azt viszont megerősítette, hogy nincs céldátuma ennek, ám a kormány nem tette le az euróról – írja a hvg.

Az MNB elnök egyébként támadásai során

afölött a tény fölött általában nagyvonalúan átsiklik, amit fentebb Varga Mihály is említett, hogy amikor az Európai Unió tagjai lettünk, egyben arra is kötelezettséget vállaltunk, hogy csatlakozunk a valutaunióhoz is .

Bizonyos szakértők szerint azért kezdett a fenti kötelezettségvállalásból kihátrálni a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor, mert ha bevezetnénk az eurót, azzal elveszítenénk azt a lehetőséget, hogy saját érdekeik szerint játszhassanak az árfolyammal.

Varga Mihály megint leoltotta Matolcsy Györgyöt 2

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét