Varga-pofon Matolcsynak! - Városi Kurír

Sorting by

×

Varga-pofon Matolcsynak!

Az utóbbi időben ismét fellángolt a hosszabb ideig csak a hamu alatt parázsló vita a Nemzeti Bank elnöke és a pénzügyminiszter között. Most Varga Mihály csapott oda a pénzügypolitikáját folyamatosan öklöző Matolcsy Györgynek.

Hirdetés

Matolcsy-kritika

A jegybankelnök azzal támadja ma már nemcsak a tárcát, de az egész kormányzatot, hogy túl sok pénzt öl betonba ahelyett, hogy a fejekbe, azaz a tudásba ölnék azt:

Az állam “vasba és betonba”, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet – a beruházások szerkezetét bírálja és ebből a szempontból érvel a magas költségvetési deficit ellen a Magyar Nemzet online kiadásában megjelent e heti írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. (…)Érveit részletezve több szempontból is hibásnak és fenntarthatatlannak tartja, hogy a jövő évi költségvetés 5,9 százalékos tervezett hiánya mögött az állami beruházások 7,1 százalékos GDP-arányos volumene áll.

Ezzel szemben Varga

“Aki időt nyer, életet nyer, tartja a latin mondás”

– mondja a Facebook-oldalára most feltöltött posztjában Varga Mihály. Annak kapcsán, hogy a kormány 2 milliárd forintos beruházást hajtott végre a mezőgazdasági, építőipari és anyagmozgató gépek értékesítésével, szervizelésével foglalkozó bajai Axiál Kft.-nél, amely a pénzügyminiszter szerint 800 munkahely megőrzését teszi lehetővé, egyúttal gyorsítja a magyar gazdaság újraindítását.  Varga Mihály szerint a megszorítás rossz stratégia. Majd Varga így folytatja:

“Válságban valóban a vállalkozások fennmaradása, a munkahelyek megtartása, biztosítása volt a tét. Ugyanakkor a vezető akkor jó vezető, ha minden helyzetben képes hosszú távban gondolkodni. Ezt tette a magyar kormány is. Ezért volt fontos, hogy a magyar kormány a válságkezelésben és a gazdaság újraindításában is a vállalatok támogatásának, a beruházások ösztönzésének és a munkahelyek megőrzésének az útját választotta a megszorítás rossz stratégiája helyett.” (MFOR)

Az utóbbi néhány mondat a név kimondása nélkül is visszavágás Matolcsy Györgynek, aki Vargáékkal ellentétben, ahogy az fentebb is jól látszik, fogalmazza meg a tennivalókat.

Ezek után már csak az a kérdés, levágja-e jobbkezét, így nevezte Orbán Viktor Matolcsy Györgyöt alig néhány éve, vagy csak rendreutasítja a renitens jegybankelnököt?

Kapcsolódó

Varga

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.08.28 - 13:32
  Közvetlen hivatkozás

  Ez az egész semmi egyéb, mint két hazaáruló véglény és bankár-lakáj parasztvakítása (horribilis pénzekért!!!) a kisemmizett “nagyérdeműnek”!!!

  Válasz
  • 2021.08.28 - 17:21
   Közvetlen hivatkozás

   Te PáLoS TReND.
   Egy biztos, te nemtartozhatsz a “kisemmizett “nagyérdemű..”-ek közé.
   Egy tehetségtelen meztelenseggű éhenkórásztól mint te nincs mit elvenni, annak csak adni lehet.
   Pld: KÖZMUNKÁT, hogy ne másnyakán éljen.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.