Sorting by

×

Inog Varga Mihály széke, de kik löködik? Itt a válasz!

Burány Sándor szerint egyrészt cicaharc, másrészt helyezkedés zajlik a kormányzati oldalon, mivel Varga Mihály pozíciójára többeknek fáj a foga, ezt a Spirit rádiónak nyilatkozta az ellenzéki politikus, egykori pénzügyminisztériumi államtitkár.

Matolcsy kontra Varga

Matolcsy György jegybankelnök egy minapi cikke szerint hiba a Pénzügyminisztériumra bízni a gazdaságpolitikát. Magyarországnak nagyon sokba került, hogy eddig elmaradt a versenyképességi fordulat, és ha továbbra is elmarad, az a felzárkózásunkba kerül. Burány Sándor országgyűlési képviselő (Párbeszéd), egykori pénzügyminisztériumi államtitkár szerint belharc és cicaharc zajlik Matolcsy György és Varga Mihály között, amit tetéz, hogy a jegybank elnök mellett az Állami Számvevőszék elnöke, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László is beszállt a „harcba”. Burány szerint a belső nagyotmondó versenyben Matolcsy vezet, de Domokos László is meredek „mondással” szállt be a küzdelembe.

Az ÁSZ elnök és az ő “képtelen ötlete”

Ez utóbbi kapcsán Burány Sándor a Spirit FM Aktuál című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy az ÁSZ elnöke nemrég előállt azzal az ötlettel, miszerint ő annak a híve, hogy Magyarországon sikerüljön eljutni odáig, hogy egy forint személyi jövedelemadót se kelljen fizetni. A Párbeszéd politikusa ezt képtelen ötletnek nevezte, de szerinte – az általa hiperaktívnak tartott – Matolcsy és Domokos László mostani nyilatkozatai azt sugallják, hogy bejelentkeztek Varga Mihály pénzügyminiszter pozíciójára. Burány azt is sajnálatosnak tartja, hogy Matolcsy György és Varga Mihály mintha egymás ellen dolgozna.

A jegybank kamatemeléssel próbálja mérsékelni az inflációt, a Pénzügyminisztérium pedig pénzesővel pörgeti azt.

Varga

átver

10 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.