Sorting by

×

Varga váltott: Völner ment, Répássy Róbert jött – bár egyszer már Ő is ment…..

Répássy Róbert október végén még azt nyilatkozta, hogy “végleg hátat fordított a politikának”, ám az élet átírta a “véglegét” és december 10-én újra a “fedélzeten van” Varga Judit mellett az Igazságügyi Minisztérium új parlamenti államtitkára posztban.

Varga egyelőre a helyén…..

„Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr! Áder János, köztársasági elnök 2021. december 11-i hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki dr. Répássy Róbertet. Üdv újra a fedélzeten!”

– jelentette be Varga Judit Facebookon, hogy a napokban lemondott Völner Pál helyett Répássy Róbert lesz az Igazságügyi Minisztérium új parlamenti államtitkára. Völner Varga Judit helyettese volt, amíg le nem mondott, miután hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg.

A kommentekből….

“Most Répássyi a miniszterasszony első felettese???Majd figyelik egymást…”

“Lejárt lemez, régi arc. Ismét a lojalitás a szakértelem helyett.”

“2021.10.07 : Elég volt Hátat fordítok a politikának . 2021.12.10 : az Új államtitkár .”

“Mostantól ő dönt a Pegazusos lehallgatasokról is?”

“Azért várjuk már körömrágva a tengerészeti minisztérium felállítását.”

Répássy 2021 októberében….

Több mint húsz évig voltam képviselő, ezen belül öt évig államtitkárként is dolgoztam. Ha nagyon egyszerűen akarnám megfogalmazni, akkor közös megegyezéssel távoztam. Azt nem mondanám, hogy kirúgtak, inkább véget ér a megbízásom

– fogalmazott a Blikk Volt egyszer egy politikus című sorozatának Répássy Róbert, aki jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi kamara elnökségi tagja.

Az a feladat, amivel megbíztak az igazságügyi és jogi területen, az más embert és más szemléletet kívánt. Szerintem ez volt az egyik oka. A másik, hogy listás képviselő voltam, s mindaddig, amíg olyan megbízatásaim volt, mint például Fidesz frakcióvezető-helyettes, vagy megyei elnök, addig a listás pozíció ezzel együtt járt. Ám magam is úgy éreztem, hogy elfogyott számomra a munka.

2018-ban vonult vissza az országos politikától. akkor az Átlátszó írta meg, hogy Répássy Róbert ügyvédi irodája havi 787 ezer forintért dolgozott a Miniszterelnökségnek. Ügyvédi irodája korábban pedig 3-3 millió forintért segített az államnak a volt Malév-székház és az Andrássy út 70. adásvételénél.

Forrás

Vásárhelyi Mária emlékeztet a fentiek kapcsán:

“Újra lex Répássy. Ezt a kitűzőt a Nyilvánosság Klub – a nagyszerű Kaján Tibor közreműködésével – akkor készítette, amikor 2015-ben Répássy benyújtotta a Parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely szerint a sajtó köteles lesz a helyreigazítási kérelmeket közölni, függetlenül attól, hogy azok indokoltak-e. Répássy most újra államtitkár lett. Nagyjából ilyesmikre számíthatunk tőle.”

Kapcsolódó

 

Répássy Róbert október végén még azt nyilatkozta, hogy "végleg hátat fordított a politikának", ám az élet átírta a "véglegét" és december 10-én újra a "fedélzeten van" Varga Judit mellett az Igazságügyi Minisztérium új parlamenti államtitkára posztban.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Varga váltott: Völner ment, Répássy Róbert jött – bár egyszer már Ő is ment…..

  • 2021.12.12 - 08:09
    Közvetlen hivatkozás

    Tisztelt Répássy Úr!
    Kérem segítsen rajtunk! A társasházi és a számviteli törvény megsértése miatt eljárásokat kezdeményeztünk a jegyzőnél, ügyészségnél, rendőrségnél. Eltelt egy év és nincs eredmény! Meddig kell még várnunk?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.