Sorting by

×

Tudja, mit csíp nagyon a Tiborcz-família? Hát az erdőt! – 1.100 millió vissza nem térítendőt kaptak családilag erdőtelepítésre!

Mielőtt rosszra gondolna bárki is, ezt a 1.1 millárdocskát nem az Orbán-féle ág mondhatja magáénak, hanem Tiborcz István, tesója Tiborcz Eszter és a felmenő, Tiborcz Sándor István. Ebből is látható, hogy az Orbánvő “von haus aus” természetkedvelő, ha nem is a túraútvonalak nagy haverja, de mindenképpen fa-barát.

Csabdi, erdőre fel!

687 957 333 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz Sándor István, Tiborcz István édesapja

– derült ki az EU-s pályázatokat nyilvántartó kormányzati portál adataiból.

A nyilvántartás szerint Orbán Viktor miniszterelnök vejének édesapja erdősítés támogatására kapja az összeget, amit a leírás szerint a Fejér megyei Csabdin használ majd fel, ahol a család birtoka is található, a település külterületének számító Tükröspusztán.

A projektleírás alapján a beruházást az unió teljes egészében finanszírozza, tehát nem szükséges önrészt fizetnie a pályázónak.

A 687 millió forintról szóló támogatói döntés éppen egy hónapja, november 10-én született meg, ám más konkrétum nem derül ki a tájékoztatásból.

“Zöldék….”

Az idősebbik Tiborcz ugyanannak a pályázati kiírásnak a forrásaiból részesül, mint amiből egy éve a fia 215 millió forintot nyert el. A száz leggazdagabb magyar listáján a 37. helyen álló Tiborcz István és édesapja így együtt több mint 900 millió forintot kap az erdősítés támogatására kiírt uniós pályázatból.

A Tiborcz család – beleértve Tiborcz István testvérét, Tiborcz Esztert is – összesen csaknem 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió forrásaiból.

A 687 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról érdeklődve a 24.hu megkereste Tiborcz Sándor Istvánt, aki közölte, az elnyert összeget olyan erdőtelepítésre fordítja,

„amely által egyfajta zöldfolyosók jönnek létre, ami hatékonyan támogatja a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket.”

Elárulta azt is, hogy egy 130,5 hektáros területen kezdődhet meg az erdőtelepítés, elsősorban akácerdő és egyéb keménylombos fajok, például csertölgy telepítése valósul majd meg, olyan területeken, amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.

Azt írta,

a teljes támogatás felhasználása az erdőtelepítésen kívül, mintegy ötéves időszakban, a csemeték ápolására, gondozására, a telepített erdő védelmére és egyéb, a pályázatban meghatározott tételekre fordítandó.

Hozzátette,

a pályázat minden részlete transzparens módon elérhető, egyben sajtóreferensén keresztül azt is jelezte, hogy nem közszereplő, így a nyilvános gazdasági tevékenységén kívül eső, személyét érintő információk és adatok nem publikusak.

Marbella, Te édes….

Tiborcz István nemrég eladta a Csabdi külterületén található,

Tiborcz-tanyaként ismertté vált családi ingatlant, valamint a környező, mintegy 80 ezer négyzetméternyi földet.

Erről a Magyar Hang írt még októberben, akkor Tiborcz István azt mondta a lapnak, szó sincs arról, hogy felszámolja a magyarországi érdekeltségeit, hanem

további üzleti lehetőségeken dolgozik itthon és külföldön is.

Hozzátette, bár

családjával Spanyolországba költözött, ez a döntés csak egy átmeneti időszakra szól.

Kapcsolódó

Tudja, mit csíp nagyon a Tiborcz-família? Hát az erdőt! - 1.100 millió vissza nem térítendőt kaptak családilag erdőtelepítésre!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tudja, mit csíp nagyon a Tiborcz-família? Hát az erdőt! – 1.100 millió vissza nem térítendőt kaptak családilag erdőtelepítésre!

  • 2021.12.11 - 17:17
    Közvetlen hivatkozás

    Nincs ezzel semmi baj, ha valóban erdőtelepítésre költik. Csak hát ezt majd ellenőrizni kell. Gondolom, ellenzéki győzelem, és az Európai Ügyészséghez csatlakozásunk után nem lesz ez sem probléma.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.