Vásárhelyi Mária: a kereszténység története Jézus születése óta vérrel is át van itatva, mint minden más ideológiáé…

Kevés komolyabb kritikusa van Vásárhelyi Mária szociológusnál Orbán Viktornak. Ráadásul Vásárhelyi képes arra, amire csak kevesen, hogy Orbán minden kijelentését nagyobb összefüggésben is végiggondolja, és ebből a “kiterjesztésből” általában -ahogy legutóbb is történt- nem jön ki jól a magyar miniszterelnök.

Lustig Fánit a dédnagymamámat gyermekei a német megszállást követően az Alma utcai zsidó szeretetotthonban helyezték el,

ahol háborítatlanul élt egészen 1945. január 19-ig, amikor is a szeretetotthonban megjelent egy szerzetes, bizonyos Kun Páter, kereszttel a nyakában, karján nyilas karszalaggal, pisztollyal a kezében, és “Jézus Krisztus nevében, tűz” jelszót kiáltva az összes ott lakó zsidó aggastyánt és az ellátásukkal megbízott személyzet minden tagját kegyetlenül meggyilkolták.

Ám most megtudtam a miniszterelnöktől, hogy egy keresztény ember ab ovo nem lehet rasszista, antiszemita, fajgyűlölő

Orbán Viktor nevetségesnek tartja, hogy a keresztényekkel szemben egyáltalán felmerülhet a rasszizmus vádja. Mintha a keresztények a kereszteléskor immunitást szereznének a fajgyűlölettel szemben. Akkor nyilván Kun páter sem volt az és az összes többi keresztény pap sem, akik megáldották a fegyvereket, mielőtt a katonák a frontra mentek és persze a keresztes hadjáratot vezénylő katolikus papok sem, akik máglyára küldték a boszorkányokat. A kereszténység története Jézus születése óta vérrel is át van itatva, mint minden más ideológiáé, amely kizárólagosságra törekszik és alsóbb rendűnek tart más hiteket, ideológiákat. Én Orbán Viktort tartom nevetségesnek amiatt, hogy ilyen ostoba, álszent, hazug állításokkal hülyíti híveit.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(A témában Rab László kollégánk “A pokol tornácán” című könyvét ajánljuk!)

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.