Kerítésen innenKiemelt hírek

Brutális vereségsorozat a Felcsút utánpótlás-csapatnál – Sebaj, van megoldás: törölték a teljes eredménylistát!

"... Jól van ez így. Legalábbis szerintünk, a nép szerint. Ha nem így lenne, tennénk ellene valamit..."

Felháborodott szülők keresték meg az U10 és U11-es bajnokságokkal kapcsolatban a jelen.media szerkesztőségét, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjáról – szemben a hivatalos gyakorlattal – minden eredményt töröltek, miközben a bajnokság folytatódik. A gyerekek becsapva érzik magukat. A szülők azt sejtik a háttérben, hogy a Felcsút kínos szereplése miatt törölték az eredményeket.

A “hátranyilazós” megoldás….

Öntik a közpénzt a felcsúti fociakadémiába, ahol hiába tartják kiemelt feladatnak az utánpótlásképzést, az eredmények egész egyszerűen katasztrofálisak. Íme, néhány példa az utóbbi hetekből arra, hogy mennyire.

  • A Puskás Akadémia (PA) 11 évesei az Újpesti Torna Egylet hasonló korú játékosaival szemben 1:24-es eredményt értek el.
  • Ugyanebben a korosztályban Budaörs 8:3-mal küldte vissza őket Felcsútra.
  • Pécsen sem volt több szerencséjük, ott 14:7-re kaptak ki.
  • A feltörekvőkkel sincs több szerencséje a PA-nak: az U10-ben az Újpest idegenben, vagyis a Felcsút pályáján 40 gólt rúgott és egyet sem kapott.
  • A Budaörs 25:5-re győzött odahaza,
  • a Pécs 22:0-ra,
  • a Ferencváros U10-es labdarúgói pedig egy húszast rúgtak, s egyet kaptak Felcsúton.

Ezeken az eredményeken nincs mit szépíteni. Törölni azonban lehet őket – foglalta össze a tényeket a portál.

A milliárdok pedig csendben folynak tovább….

A bajnokságokat szervező Magyar Labdarúgó Szövetséghez ezt válaszolta a jelen.media megkeresésére:

„A 2021/22-es évadtól az utánpótlás versenyrendszer jelentős mértékben átalakult, ennek egyik része volt az U9, U10 és U11-es versenyeztetés átalakítása. Az első forduló után valóban megjelentek az eredmények az adatbankon, mely eddig nem volt jellemző ebben a korosztályban.

Az első forduló után azonban több sportszervezet, sportszakember és szülő jelezte felénk, hogy ebben a korosztályban nem tartják jónak az eredmény megjelenítését, és kérték, hogy ezen változtassunk.

Mivel levelében erre külön hivatkozott, ezért

fontosnak tartjuk jelezni, hogy a Felcsút SE nem volt azon sportszervezet között, akik ezt kérték,

több más, olyan sportszervezet, akik akár megnyerték a mérkőzéseiket, azonban igen. Az első forduló után a Magyar Labdarúgó Szövetség kijelölt szakemberei egyeztettek a résztvevő klubok mindegyikével, és tekintve, hogy ez egy teljesen új versenyeztetési forma volt, figyelembe vette a javaslatokat, és némileg módosította a verseny Eljárási Rendjét,

ezen változtatások egyike volt, hogy az eredmény ne kerüljön megjelenítésre, így a második fordulótól már nem jelentek meg az eredmények, az első fordulóból pedig törlésre kerültek.”

Puskás akadémia, te drága….

A sajtó többször megírta, hogy pandémia ide, veszélyhelyzet oda, közpénzben dúskáló esztendőt zárt 2020-ban a Puskás Akadémiát működtető Puskás Futball Club Kft. A 24.hu cikke hivatkozik a társaság mérlegére, e szerint:

„2020-at 4,2 milliárd forintos nettó bevétellel és 472,9 millió forintos adózott eredménnyel zárták a 2019-es, 3,6 milliárdos bevétel és a szerény, 6,7 millió adózott eredmény után”.

Ebből jött ki a 153 kapott és 17 rúgott gól.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Brutális vereségsorozat a Felcsút utánpótláscsapatnál - Sebaj, van megoldás: törölték az eredménylistát!

About Author

Szólj hozzá!