Vidnyánszky félreállna?

Tényleg? Nahát… Ez persze elengedhetetlen, ám a probléma nem oldódik meg, igazából egy lépéssel sem kerülünk közelebb a megoldáshoz.

Mert Vidnyánszky tűrhetetlenül rágalmazott, és seregnyi tendenciózus ostobaságot hordott össze, ám a valóságos gond messze több, mint az ő személye: bár ha figyelembe vesszük, hogy az utóbbi napokban milyen szívesen nyilatkozott fideszes neonáci-újnyilas vagy legalábbis szemét orgánumoknak – ahogy egyébként a Fidesz vezetői  is, rendszeresen – épp elég baj az is.

Nem akarom “túldimenzionálni” a problémát,

nem fogok tehát arról beszélni, hogy az igazi megoldás az Orbán-rezsim bukása nélkül nem képzelhető el… Maradok az egyetem ügyénél.

Azt mondja Vidnyánszky, hogy ha a kompromisszumhoz a távozása kell, hát nem mulasztja el a megfelelő pillanatot(?).

De vajon miféle kompromisszumról beszél? Talán lemondana az egész “kuratórium”? Vagy visszavonnak mindent, amivel semmibe vették az egyetemi autonómiát? Vagy az “alapítvány” is megszűnik, és Palkovics távozik a kormányból?

Mert ezek volnának a “megegyezéshez” szükséges dolgok – természetesen Gulyás Gergely és társainak bocsánatkérésén kívül, amiért sumákoltak, hazudtak…

Teljesen nyilvánvaló, hogy a “kompromisszumhoz” a hallgatók követeléseinek maradéktalan teljesítésére volna szükség: arra, hogy az egész folyamatot kezdjék elölről, és kezdettől az egyetemmel együtt csinálják…

De ez aligha képzelhető el. Mégiscsak az Orbán-rezsim bukása vihetne közelebb az egyetem dolgainak rendezéséhez is…

csillagjegy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük