Az angol rendőrség félti – és lássuk be, nem minden ok nélkül – azt a közel 10 ezer angol szurkolót, akik az oroszországi foci vb-re utaztak. Kedden sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a várható atrocitásokra Mark Roberts, egy magasrangú brit rendőri vezető.
[mnky_ads id=”10551″]

Biztos, ami biztos

Legfontosabbnak azt tartják, hogy a szurkolók ne lengessék az úgynevezett Szent György zászlót, ami Európa talán legrégebbi hatalmi jelképe. A lobogó az 1600-as évek közepéig Anglia felségjele volt. A zászló fehér alapon egy vörös színű kereszttel emlékeztet az ország védőszentjére, sárkányölő Szent Györgyre. Ezt a zászlót – ahogy azt a szurkolókkal foglalkozó  rendőrségi vezető mondta – Oroszországban, mint az imperializmus veszélyes jelképét tartják számon és ezért  állítólag különösen felbőszíti őket.

- Hirdetés -
angol foci
Összekaptak a fiuk.

A főrendőr szerint bizonyíték is van arra, hogy különösen az angolokra gyúrnak az orosz rendőrök. Tény, hogy Putyin megfigyelői végig követték az angol szurkolókat a márciusi amszterdami barátságos mérkőzést követő tombolásuk közben.

Boris Johnson
Hitlerhez hasonlította Putyint

Abban, hogy az orosz hivatalos szervek “különös szeretettel” várják az angol szurkolókat, állítólag komoly szerepe van Borisz Johnson brit külügyérnek. Johnson  nemrégen, Sergei Skripal és leánya Julia Salisbury megmérgezése okán Hitlerhez hasonlította Putyint.
[mnky_ads id=”10551″]

Belengetve a Gulág

Oroszországban Mark Roberts szerint különösen komolyan veszik a rendőrök, vagy katonák bántalmazását, így az a szurkoló, aki ellenszegül nekik, vagy ne adj isten agresszívan lép fel, egy-kettőre egy Gulág-szerű büntetőtáborba találhatja magát, méghozzá hosszú évekre.

Gulág
Az egykori Gulág

A borús hangulatú tájékoztató végkicsengését természetesen azért pozitívra hangolták. A rendőrfőnök szerint  a fentiek ellenére

“Oroszország elkötelezett a vb biztonságos megrendezése mellet.”

(Forrás: Sun)

[mnky_ads id=”10553″]
Kapcsolódó

Kozákok a foci-vb-n

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét