Viktor-vezér a bábszínházban

Orbán Viktor nagy bábjátékosnak hitte magát, aki a NATO, az USA, Oroszország, a nagyhatalmak között lavíroz, kijátssza egyiket a másik ellen saját érdekében. Először Putyin nagy barátja lett. Egy időben szinte hetente találkozgattak, cselgáncs vb-re is idejött az orosz KGB fejedelem stb.

A mi Viktorunk pedig lelkesen támogatja, példaképének tekinti!

Most ismét kiderült, hogy pont fordítva van. Ő a játékszere Putyinnak. Közben pedig oda jutottunk, hogy a NATO nem oszt meg velünk fontos információkat, mert attól tartanak, hogy Moszkva kezébe kerülnek.

Viktor megakadályozta Ukrajna NATO tagságát. Egyedüli tagállamként döntött így Magyarország. Látjuk, mi lett a vége.

Csak szólok, Putyin végső célja, hogy Magyarország is kilépjen. Ütköző zónát akar maga körül, mint régen.

Stoltenberg NATO főtitkár már kimondta

Putyin az 1997 előtti állapotot akarja visszaállítani, amikor a volt szocialista országok, így Magyarország sem volt a szervezet része. Putyin hatalommániás, akárcsak Viktor. Putyinnak viszont nagyobb terepasztal jutott a játékához. Viktor meg azt gondolta, hogy ő a góbés, magyar legény, aki okos fejével kisakkozza a nagyhatalmak szemét a saját érdekében.

Persze nem ő volt a nagy bábjátékos, hanem őt mozgatják. Sokak szerint Putyin zsarolja valamivel. Lehet benne valami!

A rendszerváltás után nagyon jó viszonyunk volt Ukrajnával. Az Anntall kormány kezdte, az utána jövők folytatták. Aztán Orbán elkezdett Oroszország felé orientálódni, ami szükségképpen ennek megromlásához vezetett.

Magyarország akadályozta szankciók alkalmazását Oroszország ellen, amíg rá nem jöttek, hogy NATO tagként ez tarthatatlan álláspont

Mostanra pedig odáig jutottunk, hogy Magyarország akadályozta szankciók alkalmazását Oroszország ellen, amíg rá nem jöttek, hogy NATO tagként ez tarthatatlan álláspont és a közösség nyomására mi is csatlakoztunk Oroszországnak pl. a Swift rendszerből, a nemzetközi utalási bankrendszerből való kizárásához.

A lakosság nálunk unió párti és a NATO-t is támogatja nagyobbrészt. Nálunk egy választási kampány nem lehet sikeres, ha valaki a kilépést tartja kívánatosnak. Viktor korábban belengetett ilyesmit, de most hallgat a témáról. Nem akar veszíteni.

De ha nyer a választáson, akkor újra előveszi. Zavaró neki az, hogy az Unió és a NATO részeként meg kell tartania bizonyos szabályokat, mert ezek a szervezetek érték közösségek is! Mindenek előtt azok. Minden más csak ebből következik.

Viktort pedig zavarják már az emberi és állampolgári jogok

Folyamatosan korlátoz mindent a járvány ürügyén, pedig semmi szükség nem lenne erre. Ilyen pl. a pedagógusok sztrájk jogának korlátozása stb.

Orbánt már semmi sem érdekli, csak a saját pénze, hatalma. Az ország függetlenségének elvesztése sem okoz neki gondot, ha kilépnénk az Unióból és Putyin szövetsége lennénk. A lényeg, hogy ő maradjon a Vezér.

Egy ellenzéki győzelem esetén sittre kerülhet ő és legfelsőbb csapata is. Ezt nagyon nem szeretné. Ez a belpolitikai érdeke határozza meg külpolitikáját is természetesen. Nem az emberi jogokat, az igazságszolgáltatás függetlenségét biztosító Nyugathoz, hanem a despota Kelethez vonzódik.

Ha kilép az Unióból, NATO- ból, akkor Putyin szándékát követi, újra ütköző állam leszünk a nagyhatalmak között.

Ebből én nem kérek! Aki független Magyarországot akar, az jól nézze meg, hova húzza az ikszet április 3-án! Európába vagy Moszkvába vezessen az ország jövőjének útja?!

(A szerző pécsi ügyvéd)

viktor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük