Volner János saját pártját is beáldozná a Fidesz választási győzelme oltárán, azaz a ló és az ő kilógó alkatrésze

A Volner párt elnöke és névadója szerint nem érnék el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a többi egykori jobbikostól is azt kéri, hogy ne induljanak a választáson. Hasonló hűségnyilatkozatot a Fidesz mellett a rendszerváltás óta csak a Semjén Zsolt féle kereszténydemokraták tettek. Nekik, de legalábbis az elnöküknek megérte. Kíváncsian várjuk, milyen „kártérítést” kap Volner János.

Egy hihetetlen nyilatkozat

Azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon – közölte Volner János, a párt elnöke. Azzal indokolta a döntést, hogy bár egy év alatt komoly ismertségre tettek szert, nehézséget okoz nekik a párt építésében, hogy a 110 ezer követővel rendelkező Facebook-oldaluk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét. Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot

– olvasható a közleményükben.

A korábban a Jobbikban, illetve a Mi Hazánkban politizáló Volner szerint jól jönne nekik a pártépítéshez a választási kampányban megszerezhető több százmillió forintos állami támogatás, de az 5 százalékot el nem érő választási szereplésük a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné.

Üzenet a többi egykori Jobbikos képviselőnek

A 2018 óta a Jobbikból távozó és saját politikai kísérletbe fogó többi politikusnak azt üzente a pártelnök, hogy kövessék a példáját.

Varga-Damm Andrea, Toroczkai László, Bencsik János: arra kérlek benneteket, ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik Alapító Nyilatkozatának szelleméhez, és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!”

Az elmúlt egy évet is értékelte Volner. Szerinte a párt országosan ismertté, a politikai élet állandó szereplőjévé, sőt – egyes kérdésekben – alakítójává vált. Azt is hozzátette, aktivitásuknak és névválasztásuknak köszönhetően a pártot és annak politikai irányvonalát ismeri a magyar választók háromnegyede, a Volner Párt nevét pedig jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbét.

Írta meg a HVG.

Előzmény

volner

2 thoughts on “Volner János saját pártját is beáldozná a Fidesz választási győzelme oltárán, azaz a ló és az ő kilógó alkatrésze

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük