„Vót hazudni?” – Fizessen a józsefvárosi lap ex szerkesztője!

Pikó András, Józsefváros megválasztott polgármestere áthárítja a kerületi lap szerkesztőjére a kiszabott 500.000 forint büntetést, amiért folyamatosan törvénysértő módon kampányolt a vesztes fideszes ellenfele mellett.

Nem közpénzből, saját zsebből!

Pikó András meglépte, közösségi oldalán írta meg, hogy a rábízott kerületben a médiamunkás fizessen, ha törvényt sért. A Kúria döntése értelmében a Pikó András-vezette önkormányzatnak kellene kifizetnie a tetemes bírságot az önkormányzati lap törvénysértése miatt.

A történet

Kocsis Máté által vezetett VIII. kerületi önkormányzat lapja törvénysértően kampányol a polgármester mellett:

a lap adott számának 20 oldalából 10-en szerepelt a fideszes polgármester, alpolgármester vagy a fideszes képviselők, ellenzéki jelöltek viszont egyáltalán nem.

„Kúriai döntés, fellebbezésnek helye nincs.

A Józsefváros c. kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt ellenfelem mellett – most majd ezért az általam vezetett önkormányzatnak kell kifizetnie 500 ezer forint büntetést.

fotó: facebook

Nem tudom, minderről lesz-e alkalmam beszélgetni Nyerges Zoltánnal, a lap főszerkesztőjével – merthogy a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten. De ha jogi lehetőségem lesz rá, akkor a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell.

Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról.”

Képzeljük el, milyen cikkek jelennének meg a kormány-vezérelt lapokban,

ha azok igazságtartalmáért az újságíró, vagy felettese, a szerkesztője tényleg vállalná az anyagi és erkölcsi felelősséget. Gondoljunk csak a temérdek nyert helyreigazítási perre, amiben a megvádoltaknak adott igazat a bíróság.

Néhány példa a közelmúltból:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük