Zacher Gábornak kívül tágasabb – A miniszter nem tart igényt a felmondási ideje letöltésére

Péntek délelőtt beadta felmondását Zacher Gábor, aki a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője volt. A főorvos búcsúzóul súlyos kritikákat fogalmazott meg a személyi és tárgyi feltételeivel kapcsolatban.

Aki nem lép egyszerre….

Az volt a terve, hogy kitölti két hónapos felmondási idejét és az elvállalt műszakokat elviszi. A miniszter azonban máshogy gondolta:

A miniszter délután elfogadta a lemondásomat, és mentesített a felmondási idő letöltése alól.

A döntést nem indokolták

Zacher erre nem számított, arra igen, hogy esetleg nem osztályvezetőként dolgozik október végéig.

Zacher Gábor kitálal

 

A Honvédelmi Minisztérium Zacher Gábor felmondásának hírére úgy reagált, hogy az orvos szerződése év végén lejár és nem akartak hosszabbítani. A doktor megerősítette, hogy lejár a szerződése, azt mondta, öt évre nevezték ki. A kórház igazgatójával csütörtökön beszéltek erről, Zacher elmondása szerint a kórházvezető tájékoztatta, hogy pályázatot írnak ki a posztra, amire ő is pályázhat. Ő azonban nem akart.

A kritika, ami csípte a minisztere szemét

A kórház személyi és tárgyi feltételeivel kapcsolatban súlyos kritikákat fogalmazott meg délelőtt, szerinte ezeket nem kisebbíti, hogy év végén lejár a szerződése. Azt mondja,

mostanra vált számára tolerálhatatlanná a helyzet.

Zacher azt állítja, a kórházban a sürgősségi osztályon a minimumfeltételeket sem teljesítik, az előírt 6 orvos helyett 4-5 orvos van jelen, de olyan is előfordul, hogy közülük négyen rezidensek.

Az orvos elárulta azt is, a közeljövőben 9 orvos távozik a sürgősségiről, felmondásuk folyamatban van. A hvg.hu és a Népszava is értesült arról, hogy felmondtak orvosok, viszont ezt csütörtökön még letagadta a Honvédelmi Minisztérium. A fenntartó minisztérium a kritikákra nem reagált, és nem válaszolt arra sem, hogyan fogják megoldani a sürgősségi ellátást, ha Zacherrel együtt 10 orvos távozik a osztályról.

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük