Zacher Gábor kitálal

A mai nappal beadta felmondását Zacher Gábor, aki azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a betegnek is veszélyeztető.

Besokallt….

Azt mondta, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását, amit a Honvédelmi Minisztérium letagadott.

“Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni. (…) Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam.

– mondta Zacher a hvg.hu-nak.

Gulyás szerint minden rendben….

A rezidensek érdekvédelmi képviseletei szerint a Honvédkórházban 112 traumatológus és aneszteziológus tagadta meg, hogy ingyen végezzen 12 óra önkéntes munkát, emiatt csúszhatnak az ütemezett műtétek, végső soron a sürgősségi ellátás is bajba kerülhet. A Honvédelmi Minisztérium tagadta, hogy ez így lenne, azt állították, fizetnek az orvosoknak. Gulyás Gergely miniszter a kormányszóvivőin azt mondta, a kórház eddig nem kért plusz pénzt a sürgősségi ellátásra.

Márciusban a HM azt nyilatkozta:

“a Honvédkórház orvosai, úgy ahogyan eddig, ezután is az esküjükben vállaltak szerint mindent megtesznek a betegek gyógyítása és felépülése, valamint az emberi élet megmentése érdekében”.

A portál Zacher Gábor felmondása és kritikái alapján újra megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, meséljék el, hogyan akarják a kialakuló krízishelyzetet kezelni. Ahogy válaszolnak, folytatjuk….

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük