Connect with us

Ez a nap

Már orvosok is tiltakoznak a hajléktalanok kriminalizálása ellen

Megosztás

Korábban ügyvédek és bírák, most orvosok emelték fel a szavukat. Az 1001 orvos a hálapénz ellen Facebook-csoport tagjai nyílt levelet tettek közzé.

otthontalan - módosították a rendeletet
Megosztás

Korábban ügyvédek és bírák, most orvosok emelték fel a szavukat az ügyben. Az 1001 orvos a hálapénz ellen Facebook-csoport tagjai nyílt levelet tettek közzé.

Ebben azt írták: orvosként és felelős értelmiségiként úgy érzik, meg kell szólalniuk hajléktalan honfitársaik érdekében.

A szegénység, a hajléktalanság az embert érő egyik legnagyobb csapás, melyet legtöbbször családi, élethelyzeti krízis, testi és/vagy lelki betegség idéz elő és kísér. Megelőzni, segíteni, orvosolni kell, és nem kriminalizálni”

– írták.

A csoport tagjai arra kérik mindenkit, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a hajléktalanok életkilátásainak, helyzetének javításáért, emberi méltóságának tiszteletben tartásáért. Szerintük el kell érni, hogy a rászoruló emberek valós segítséget kérhessenek és kaphassanak.

Az új törvényi szabályozás ugyan eltünteti a szemünk elől a hajléktalanokat, ám ezáltal jelentős részük eltűnik a szociális és egészségügyi ellátórendszer szeme elől is, így végül később, rosszabb egészségi állapotban jut orvosi ellátáshoz”

– tették hozzá.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Eddig 385 ügyvéd követeli a bíráktól, hogy ne tárgyalják a hajléktalanok elleni pereket

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük