Connect with us

Ez a nap

Az ÁSZ kivérezteti a demokratikus ellenzéki pártokat – Vajon kinek a parancsára?

ász
Megosztás

A Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt sem tartotta be az előírásokat gazdálkodása során. A DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek – közölte kedden az ÁSZ az MTI-vel.

A szervezet kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesülő pártok gazdálkodását.

Legutóbb a DK és az MLP pénzügyeit vizsgálta. A mostani megállapítások között szerepel, hogy a DK gazdálkodására vonatkozó számviteli keretek kialakítása és a belső szabályozások tartalma nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ellenőrzési rendszere nem az előírásoknak megfelelően működött.

A párt az ÁSZ megállapítása szerint a 2015-ös és 2016-os pénzügyi kimutatást sem a jogszabályoknak megfelelően készítette el, nem végezte el a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások törvényben előírt értékelését. A párt kedvezményes ingatlanbérlet formájában 2015-ben és 2016-ban 5,9 millió forint nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást fogadott el jogi személytől, amely tiltott nem pénzbeli hozzájárulásnak minősül. Az ÁSZ feltárta továbbá, hogy a DK a vizsgált időszakban 2,3 millió forint tiltott támogatást kapott külföldi szervezettől, illetve nem magyar állampolgártól.

Az ÁSZ ezek alapján a DK elnökének 13 javaslatot fogalmazott meg és felhívta a figyelmét, hogy a párt a megállapított tiltott támogatást, 8,2 millió forintot tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésnek.

A Magyar Liberális Párt ellenőrzéséről az ÁSZ azt írta: a párt gazdálkodására vonatkozó számviteli keretek kialakítása és a belső szabályozások tartalma nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, a szervezet a vizsgált időszakban a pénzügyi kimutatást nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően készítette el, a gazdálkodás átláthatósága nem volt biztosított, emellett nem szabályszerűen számolta el a működéséhez igénybe vett forrásokat.

Az MLP az ÁSZ kimutatása szerint 2015-2016-ban kedvezményes ingatlanbérlet, díjmentes könyvelési, számviteli, pénzkezelési szolgáltatás, valamint kedvezményes politikai hirdetési szolgáltatás formájában 6,1 millió forint nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást fogadott el jogi személyektől. Emellett 2015-ben 30 ezer forint támogatást fogadott el olyan embertől, akinek magyar állampolgárságáról nem győződött meg.

Az ÁSZ az MLP elnökének 12 javaslatot fogalmazott meg, és felhívta a figyelmét, hogy a párt a megállapított tiltott támogatást, 6,1 millió forintot tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésnek.

Az Állami Számvevőszék közleményében emlékeztetett, 2014. január 1-jétől tilos a jogi személyektől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, más államtól, külföldi szervezettől és nem magyar állampolgár természetes személyektől származó vagyoni hozzájárulás elfogadása. Tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat.

(Forrás: MTI)

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Kathy Szaniszlo

    2018.01.09 19:23 at 19:23

    Na drága számvevő székház meg akarja magyarázni olyan személyeknek akik mindent látnak hogy az Orbán kormány mit csinál miért nem teszi ki hogy Orbán Viktor árulja a letelepedési kötvényeket Kínának és miért ker egy KOMONISTA kínai tol 300-ezer jurot es 93-milllio forint nem kevés oszeg ha ilyen nem Ben számolunk az a pénz meszaroson keresztül megy Orbán Viktor Fidesz bandája hoz HABONY ÁRPÁD Kínának árulja a magyar foldett na már ezzel miért nem dicsekednek menjel bele a Gogol csatornába amit Orbán szeretett volna ki töröltetni de nem megy es egy amerikai magyar aki előtt nyitva minden azok nem tudják mi folyik az országba ki volt az első Magyarország de Amerika nem használja a nevet csak HUNGARY ok voltak az elsők Benjamin FULFORD KÖZÖLTE elso Magyarország akit felszabadították a khazarien rotcsild bankosoktol a khazarien maffia Orbán családi neve szerepelt és mellette egy szöveg hogy ezt be kell tartania és ussetek verje tek ha nem jó s mit csinált mégis ki rakta az embereket az út arra és a számvevő székház ezután miért nem néz utána hamis számokkal jonek mutasa be a kurva anyát hogy a magyar alkotmány ami nem létezik 2012-otta mert a nép lelket vette el Orbán Viktor öli a nepett és az ász akarja most mikor a választások jonek buntettni a partokat az amerikai magyarok feljelentést tesznek az európai parlamentbe hogy Orbán Viktor mit csinál a magyar néppel álljon meg már a menet Budapest rühessé betegségbe szenved hol el az ász az igazz az ász attól függ big vagy kicsi nincs alaptorveny sem a villag nem fogatta el csak a KOMONISTA orszagok hat ki az Orbán Viktor és ki Rogán HABONY LÁZÁR Mészáros a cső szerelő akik ölik a nepett állítsák le magukat és az ász miért nem ment előbb mert biztos volt hogy Orbán a helyen marad elég volt amit csináltak gyilkolják a magyar embereket megyünk az Európa ország üléséhez és a partok szabadságát kérjük az írja meg az ász mit művel orbban Viktor megyén ki az Országházból az a népe nem a zsidóké a zsido a szegény az velünk van és semmi más Orbán Viktor szórja a pénzeket a románoknak nem baj Viktor úr meg az ász ugyanúgy felel a magyar földért mint Orbán és Kínának adod el az amerikai magyarok mind tudják és mi dent tudunk rólatok a bűnszövetkezetben a Gogol csatornán az nem hazudik takarodo a fasiszta KOMONISTA rendszernek féltek ugye én is félnek ha orszagott lopos és árulom a népet ha így nem úgy fegyverbe katonak emberek vagyunk vagy nem nem tűrjük az országunkat kínai kézre nem adjuk

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük