Connect with us

Ez a nap

Az MSZP feljelentést tesz Kövér László nyilatkozata miatt

Megosztás

Az MSZP választási csalás miatt feljelentést tesz Kövér László házelnök a választókerületek átszabásáról szóló nyilatkozata miatt – mondta az ellenzéki párt országos elnökségének tagja hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A választókerületek módosítása egyetlen célt szolgált, hogy a Fidesz jól járjon

Bárány Balázs vallomásként értékelte az Országgyűlés elnökének szavait, amelyekkel a házelnök elismerte: csaltak a 2014-es országgyűlési választáson.

Utalva a fideszes politikus nyilatkozatára, közölte, a választókerületek módosítása egyetlen célt szolgált, hogy a Fidesz jól járjon. Hozzátette: a választókerületek jelenlegi határát sem történeti, sem kulturális, sem pedig földrajzi okokkal nem lehet indokolni.

„Egyértelmű a cél: egy fideszes szavazónak érjen többet a szavazata, mint egy ellenzéki szavazóé”

– fogalmazott.

Bárány Balázs emlékeztetett arra, hogy 2014-ben az MSZP mellett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is átfogó jelentésben sorolta fel a magyarországi problémákat.

A megyei napilapok Mészáros Lőrinc üzenőfüzetévé váltak

Elmondta, most, hogy Kövér László beismerte, az akkori megállapítások közül az egyik valóban megállja a helyét, érdemes a többi megállapításról is beszélni. Példaként említette, hogy a jelenlegi választási rendszer megkülönbözteti a szavazókat aszerint, hogy egy határon túli magyarról van-e szó, vagy „egy Londonba menekült budapesti fiatalemberről”. A kormányzati tájékoztatást nem lehet megkülönböztetni a nyílt pártpolitikától. Közpénzből finanszírozott álcivil szervezetek folytatnak nyílt kampányt a kormány mellett és a Nemzeti Választási Bizottság első embere egyértelműen a Fidesz akaratát hajtja végre – sorolta a problémákat.

Bárány Balázs szerint az EBESZ-jelentésben a legsúlyosabb kifogásokat a média állapota kapta, amelynek helyzete azóta sokkal rosszabb lett.

Szerinte a megyei napilapok „Mészáros Lőrinc üzenőfüzetévé váltak”, és gyakorlatilag működik a cenzúra, az öncezúra és a Fidesz-hazugsággyára.

Bárány Balázs úgy értékelt, a Fidesz retteg attól, hogy fogynak a szavazói és a létrejött űrt szeretné betölteni valahogy.

A szocialista politikus szerint az emberek többsége ma Magyarországon változást akar, ehhez nem kell több, minthogy 62 nap múlva mindenki, aki kormányváltást akar, elmegy szavazni a változás, az MSZP és a Párbeszéd szövetségére.

A Reflektor blogon nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kövér László arról beszélt, volt némi „földrajzi bűvészkedés” a választókerületek kialakításakor.

(Forrás: MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük