40 halott, kényszerleszállás

Vasárnap este 40 utas esett áldozatul egy repülőtéri kényszerelszállásnak. Az SSJ-100-as repülőgép 78 főnyi utassal és személyzettel a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást.

37 túlélő

A szerencsések közül akik túlélték a tragédiát 33 utas, és a személyzet 4 tagja. A seremetyevói tragédiáról így számol be az Interfax orosz hírügynökség:

A Szuhoj repülőgépgyár SSJ-100-as típusú gépe 28 perccel a felszállás után hajtott végre kényszerleszállást, amely során a jelentések szerint az utasszállító vagy az egyik, vagy mindkét hátsó hajtóműve megrongálódott. A műveletet az Aeroflot szerint az előírt 90 helyett 55 másodperc alatt hajtották végre. Az üzemanyaggal csaknem teletankolt repülőgép ezután teljesen kiégett.

A repülőgéppel a vészjelzés leadását követően megszakadt a földi irányítók összeköttetése. Az incidens miatt a moszkvai repülőtereken több mint száz járatot késleltettek vagy töröltek. adja hírül az autószektor.hu 

A vasárnapi seremetyjevói tragédiát követően az orosz szövetségi légügyi hatóság azt közölte, hogy korai lenne még következtetéseket levonni azzal kapcsolatban, hogy le kell-e tiltani a Superjetek további repülését.

A repülésről másként

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük