Connect with us

Blogbazár

Vásárhelyi Mária: nálunk a „mindenki egyért” azt jelenti, hogy mindenkinek állampolgári kötelessége Orbán Viktor valamint családja és oligarchái hatalmi érdekeinek kiszolgálása

diktatura-belarusz
Megosztás

Értem én, hogy a kormánynak nem maradt ideje megfelelően kidolgozni az egészségügyi alapellátás újraindítását szabályozó rendeletet, hiszen minden energiájukat, és az összes bérjogászukat lefoglalta az információszabadság további korlátozásáról és – a korábban már elfogadott – Iszatmbuli Szerződés ratifikálásának elutasításáról szóló törvénytervezet előkészítése.

Igaz, hogy az eü. alapellátás újraindítása 10 millió magyar embert érint,

az információ szabadság további korlátozása viszont kizárólag a hatalom érdekeit szolgálja, de nálunk ez a kormány normál működési módja. Már eddig is folyamatosan nehezítették a közérdekű információkhoz való hozzáférés lehetőségét, és így a kormány működésének átláthatóságát, de most a járvány idején elérkezettnek látták az időt, hogy tovább húzzák az istrángot, és lényegében ellehetetlenítsék azt, hogy a sajtó, és rajta keresztül a közvélemény betekinthessen a hatalom sötét bugyraiba.

Nálunk a „mindenki egyért” azt jelenti,

hogy mindenkinek állampolgári kötelessége Orbán Viktor valamint családja és oligarchái hatalmi érdekeinek kiszolgálása. Az pedig, hogy az Isztambuli Egyezményt, amelyet 2014-ben az Orbán kormány írt alá, most pedig lényegében visszavonja korábbi támogatását, nem lehet másképpen lefordítani, minthogy a kormány – amely előszeretettel nevezi magát családbarátnak – , nem kíván fellépni a családon belüli erőszak, a védtelen és kiszolgáltatott családtagok bántalmazása ellen, és a bántalmazók megbüntetése érdekében.

Ami nyilvánvalóan tovább bátorítja a bántalmazókat

egy olyan országban, ahol éppen a minap ölte meg 82 éves édesapját egy alkoholista férfi, és ahol minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak következtében.

És ahogy elnézem a kormánypárti képviselők nőkkel kapcsolatos megnyilvánulásait és a gyengékkel szembeni megvetésüket, biztos vagyok benne, hogy nem Balogh József volt az egyetlen közöttük, akinek a felesége időnként átesik a vakkomondoron.

Szerintem ez bűnpártolás,

ami persze az élet más területein sem áll távol a kormánytól. De azt tényleg döbbenetesnek tartom, hogy a

„113 bátor képviselő”

között egy sincs, akiben felágaskodna a lelkiismeret és a felelősségérzet, és azt mondaná, hogy

„ezt már nem”.

113 bizony dalolva megy a nagyvezér után, és egy sem bírja mondani, hogy ne éljen Orbán.

Forrás

figyu

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Kiss+Lajos

    2020.05.05 17:30 at 17:30

    Mi itt a baj? A világ minden országában a kormányok kötik -jogosan- a -nemzetközi- szerződéseket! De! Mindenütt -jogosan- az -országgyűlések- (vagy ahogyan ott nevezik) ratifikálják! Nálunk is ez történik! És-: nagyon jogosan-, helyesen! Orbánnak ehhez, mi köze van? Nem Ő adott -annyi szavazatot- az ellenzéki pártokra, hogy éppen csak bejussanak a parlamentbe, hanem a-: nép! Én hiába mondom a szomszédomnak, hogy azért bömböltetem a rádiómat, mert ez neki jó?-: utál, és nem köszön! Az ellenzékiek se az ugatásukat hangoztassák, hanem beszéljenek a nép érdekének megfelelően, s lesz annyi voksuk, hogy lesz elég szavazatuk az országgyűlésben, a saját akaratukhoz! Bizony-ám!

    i

    t

    t

    a ba

    Mi
    i
    t

    t

    ?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük