Connect with us

Blogbazár

Novák doktor: macskatámadás Budapesten – több szempontból tanulságos a médiában megjelent történet!

macskatamadas
Megosztás

Dr. Novák Hunor gyermekorvos közösségi oldalán így jellemzi magát: „Nem azt mondom, amit a szülők hallani akarnak, hanem az igazat!”

Tanulságos történet, ami bárkivel megeshet

„Macskatámadás Budapesten – több szempontból tanulságos a médiában megjelent történet! A hírek szerint megtámadta saját gazdáját egy macska úgy, hogy az érintett nőt mentő vitte kórházba. A képen ő látható.

Először is mielőbbi jobbulást az érintett hölgynek.

Azonban több dolgot kiemelnék:

– a képen látható sérülésekkel (ha csak ennyi volt), láthatóan nem aktív vérzéssel

NEM indokolt mentőt hívni.

Pláne nem akkor, amikor a koronavírus járvány miatt halálra vannak terhelve a mentősök és lehet, hogy emiatt távolabbról kell menjen egy másik mentőautó egy újraélesztéshez vagy balesethez.

– az érintett hölgy igazából olcsón megúszta….

A macskával vigyázni kell: én emlékszem, amikor traumatológiai osztályon voltam pár hétig, hogy bejött egy idősebb hölgy aki a két összeverekedő macskáját próbálta szétválasztani. Az eredmény borzasztó volt: csontig karmolták a kézhátát úgy a macskák, hogy több ínt teljes egészében átvágtak a macskakarmok, így ott helyreállító műtét is szükséges volt, hogy tudja mozgatni még az ujjait a jövőben.

– ha jól látom a sebeket

nagy felületen ún. piros ecsetelővel (merucochrom) kezelték le. Ez egy régi, higanytartalmú, mérgező, rendkívül elavult, veszélyes szer. Itt írtam róla, és hogy mit érdemes helyette használni.

Ha van otthon ilyen piros fertőtlenítő ecsetelő, ne dobják ki, mert a környezetre is igen veszélyes, bármelyik patikába visszavihetik és visszaveszik veszélyes hulladékként akkor is, ha nem ott vette!

Fotó

 << Horoszkóp minden mennyiségben >>

Hit

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük