Connect with us

Kerítésen innen

„Migránsveszély” – uszít Orbán, a mélymagyar meg uszul: „30 külföldi munkás megszállt Hajdúnánáson, az önkormányzat közleményben tudatta, hogy nem migránsokról van szó”

Megosztás

Nem tudni, hogy a hajdúnánásiak milyen arányban osztják Orbán Viktor menekültetekkel kapcsolatos véleményét, de tény, hogy a város hivatalos Facebook oldalán az alábbi közlemény jelent meg: „városunkban szárnyra kelt az a híresztelés, hogy migránsok tartózkodnak Hajdúnánáson. A hír valótlan és minden alapot nélkülöző – írták január 4-én. Történt mindez Magyarországon, 2022-ben, Európa közepén, egyelőre az Európai Unió tagországában. Szégyen!

Amikor azt gondoljuk, hogy „ennél már nincs lejjebb”, akkor nagyot tévedünk. Új nap, új „lejjebb”!
Megosztás

Nem tudni, hogy a hajdúnánásiak milyen arányban osztják Orbán Viktor menekültetekkel kapcsolatos véleményét, de tény, hogy a város hivatalos Facebook oldalán az alábbi közlemény jelent meg: „városunkban szárnyra kelt az a híresztelés, hogy migránsok tartózkodnak Hajdúnánáson. A hír valótlan és minden alapot nélkülöző – írták január 4-én. Történt mindez Magyarországon, 2022-ben, Európa közepén, egyelőre az Európai Unió tagországában. Szégyen!

Ha nem tudná, merre keresse….

Bár nem illendő általánosítani, így elnézést azoktól a városlakóktól, akiknek szintén lesül a bőr az arcukról, hogy náluk esett meg, ami sajnos Orbán regnálásának 11. évében bárhol az országban megtörténhetett volna.

A para oka….

Félelem és rettegés lepte el a hajdúnánásiak egy részét az újévben, a városban ugyanis barna bőrű emberek jelentek meg, akiket az elmúlt évek kormányzati kondicionálása után az újabb migránsáradat hírnökeinek néztek. Az ATV Híradója utána járt, hogy mi a helyzet. A valóság az, hogy

nem illegális bevándorlók, lepték el a várost, hanem azok az indiai vendégmunkások mentek boltba, akiket a városban szállásoltak el. A nagyjából 30 bengáli férfi a MOL tiszaújvárosi poliolgyárát jött építeni, de amíg a papírjaikat elintézik, addig Hajdúnánáson szállásolta el őket a cég. A MOL még 2018-ban kezdett zöldmezős beruházásként felépíteni egy óriási poliolgyártó üzemet Tiszaújváros szélén. A beruházáson a kezdetek óta rengeteg vendégmunkás dolgozik, főleg Romániából, Törökországból és Indiából, akik közül sokan az építkezés mellett felépített konténervárosban laknak.

Az önkormányzat helyzete magaslatán….

Az önkormányzat megnyugtatott mindenkit, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően történt, majd megjegyzik, hogy:

Arra, hogy egy megfelelő engedélyekkel rendelkező szálláshely milyen nemzetiségű vendégeket fogad be az önkormányzatnak nincs ráhatása.

A kommentekből kiderül, mekkora rombolást végzett a kormánykommunikáció

„Mindenki nyugodjon meg, a valóság az, hogy indiai bevándorlók veszik el a magyarok munkáját, még hogy migránsok, kikérjük magunknak.”

„Ebben az a legszebb, hogy mind a migránsoktól való ész nélküli rettegést, mind a vendégmunkásokat egy hajdúsági városban (a helyi lakosság számára teremtett munkahelyek helyett) meg lehet köszönni a Fidesznek. Bravó.”

„Kedves Rettegő Hajdúnánás! Ilyen érzés az „őslakos” britek, németek, osztrákok számára amikor a gyerekeitek, rokonaitok vagy ti magatok migráns lesz az ő országukban. Gondolom nem ismertek senkit, aki már nem kiváló városunkban próbál boldogulni…( ami azt illeti, az én generációmból alig ismerek olyasvalakit, aki igen…).”

„ELVESZIK A MAGYARENBEREK MUNKÁJÁT !!! NE HAGYJUK !!!! STOP SOROS STOP BRÜSSZEL STOP GYURCSÁNYI STOP MIGRANSOK !!!!!!!!!!!!!!”

„tehát migránsoknak nézték a migránsokat…”

„az önkormányzat kutya kötelessége ellenőriztetni hogy a szállásado legális vagy illegálisan magyarországon tartozkodo személyeket szállásol el, köteles felhivni az erre illetékes hatoság figyelmét s a szükséges intézkedés megtételét számo n kérni. ez lenne egy jogállamba az alapvető érdek”

„Megáll az ember esze ettől a diszkrimináns közleménytől!

„Szárnyra kelt” ez igen! Alapozzunk a pletykára!”

„Nem kellett volna uszítani a „migránsok”, bevándorlók ellen évekig, és akkor most nem lenne betojva a falu népe. Gondolom, azok rettegnek leginkább, akik életükben még nem láttak külföldit, a kertkapunál tovább nem jutottak, de attól félnek, hogy megerőszakolják őket. Ne reménykedjenek, nem fogják őket megerőszakolni.”

„Na de miért nem magyarok dolgoznak és miért külföldi vendégmunkások?! Amúgy meg, ha nem lett volna az idióta uszító kormánypropaganda, akkor talán nem indult volna el ez a bugyuta pánik. Lehet tapsolni, a gyűlöletkampán, szépen célba ért! Az ostobaság határtalan…”

„Hajdúnánásra is megérkeztek Orbán Viktor eltitkolt migránsai !!! A polgármester rá van kényszerítve , hogy hazudjon !!! Ennyi , kedves Fideszes szavazók !!!!! Benneteket átver a Fidesz helyi csinovnyikja ; Szólláth Tibor !!!!”

„Szokjatok! Csak 30? Itt 2000 feletti flangal csak a Tifo Poliol építkezésen, azon kívül van több száz ukrán, szlovák és egyéb a Jabilban és a Mok-Mpk-n műszakban…
Már a környék tele van olyan szálláshellyel mint Nanason, Polgár, Gorbehaza után Nánás se ússza meg! ”

Forrás

Kapcsolódó

 

"Migránsveszély" - uszít Orbán, a mélymagyar meg uszul: "30 külföldi munkás megszállt Hajdúnánáson, az önkormányzat közleményben tudatta, hogy nem migránsokról van szó"

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Vádemelés a férfi ellen aki súlyosan megsebesített egy menekültet - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük