Connect with us

Blogbazár

Szélesvásznú Orbán…és akkor ellovagolt a lemenő nap fényébe

Szélesvásznú Orbán...és akkor ellovagolt a lemenő nap fényébe
Megosztás

Valahogy így szeretném, mármint a befejezést, amolyan Jancsós módon. Futkározó pucér nőkkel, égő falusi házakkal, totál káoszban, sikoltozások közepette, lent a Hortobágyon.

Amikor a mi bonsai Napóleonunk odamenne a a döglött, és persze dakota lovához, megpödörné Kövér bajuszát, böffentene egyet, amolyan kolbászos fokhagymásat, bele a kamerába. Szotyoládét pökne hegyesen az ürge fúrta földre és felülne a lóra, a dögöltre, no, pláne dakotára és kipökné a szavakat, szájának szögletéből, falusiasan, mert ő az, vidéki.

– Gyí, teeee!

…és ott ülne a lovon, ami döglött és dakota, a kamera rohanvást távolodna tőle és ettől úgy nézne ki, mintha ő haladna, pedig nem!

Valójában semmi nem változna, csak a nap menne lefele az égről, vetve tűzpiros csíkokat, miközben felvillanna a felirat – „Magyarország jobban teljesít” – és mindenki tudná, hogy hazugság, mert Orbán nem vágtatna a lovon, csak úgy csinálna, mintha……de mindenki tapsolna felállva, mert ez Vajna mozi lenne, széles hálivudi effektekkel, művérrel, műhányással, széles vászonnal.

Ahogy pedig tágulna a kép ott lógnának mind, az alföldi betyárok, elföldelésre várva, az összes liberálbolseviknépnemzetáruló.

Közben pedig szólna a Demjén írta dal, Patakiattis szövegével, Ákos énekével, és lenne üveghíd, meg budai vár, várjon!

…és miközben tombolna a nép, az isten adta, zúgna a hajrá Fidesz, valahonnét elsülne egy puska, véget vetve mindennek és a hős a lovon lehanyatlana.

A döbbenet csendje ülne rá a mozira, az emberek kérdően néznék egymást, pop-corn se roppanna, mindenki a magányos döglött lovast, a hőst nézné, a magas szárú veszkó gumicsizmában, ahogy fekszik a nyeregben és már nem köpködi a szotyoládét.

VÉGE

(vendégszerző: Füzesy Alex)

https://varosikurir.hu/alkotmanyos-monarchia/

https://varosikurir.hu/gabor-gyorgy-waterloo-napoleon-veget-jelentette-hodmezovasarhely-sajnos-meg-nem-jelenti-orban-veget/

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük