Connect with us

Banánköztársaság

Juszt-matek a 40. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36,4 milliárd = tesók között 119.6 milliárd forint, 1.455 darab 80 milliós lakás ára

Juszt-matek a 40. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36,4 milliárd = tesók között 119.6 milliárd forint, 1.455 darab 80 milliós lakás ára
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Alább az év 40. hete fontosnak vélt kérdéseit olvashatják tollából.

Ugyan Orbán azt mondta,

hogy a külföldi nagyvállalatok, illetve a bankok különadójából fizeti meg ezt, de ez soha nem volt igaz. Ugyanis a nagyvállalatok, a bankok nyereségét is mi adjuk össze.

Egy igazi riporter – nem egy mikrofonállvány! – ezeket a kérdéseket tenné fel pénteken reggel, a közrádiónak csúfolt Fidesz szócsőben Tiborc apósának.

  • Apropo, Tiborc! Mivel érdemelte ki az Ön veje azt, hogy a hozzá legközelebb álló két alapkezelő legalább 75 milliárd forintnyi befektetést kapott „fű alatt” az állami Magyar Fejlesztési Banktól?
  • De ez csak egy kis része a család által benyelt pénzeknek. Mert 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati tőkeinjekció, majd’ 29 milliárd forint MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi „baráti” hitel is hozzájárult az Orbán család gazdagodásához. Vagy Önnek ehhez a vagyonhoz sincs köze?
  • És ahhoz a már ismertté vált, nem is titkolt 39 különösen nagyértékű ingatlanhoz sincsen köze, amelyek szintén a családhoz kerültek? Köztük olyanok, mint a Gellért szálló, a volt Intercontinentál, a volt Mariott hotel, a Sváb hegyi volt gyerekszanatóriumok. Soroljam még?
  • Szijjártó Péter bekérette a német nagykövetet a Külügyminisztériumba. Szerinte Julia Gross beszédében „hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe”, és ez a beszéd „teljességgel elfogadhatatlan.” Tételezzük fel, hogy Önöknek igazuk van. Bár a barátok miért nem mondhatják el egymásnak a véleményüket? De akkor meg kell kérdeznem, hogy az mennyiben elfogadható, hogy Ön súlyos közpénz milliárdokkal avatkozik bele más országok választásaiba? USA, Franciaország, Szerbia, Olaszország, stb.
  • Ön azt állítja, hogy a SPAR Brüsszellel az oldalán újabb politikai támadást indított Magyarország és a magyar családok ellen, amikor is ismételten támadás alá vette a magyar kiskereskedelmi különadót, azt amit Önök behajtanak a SPAR-on. Vagyis egy újabb adóval terhelte a magyar családokat, csak a SPAR-ral szedeti be…
  • Véletlenül kiküldte az interjú menetét Boris Johnsonnak a riporter, lemondták a BBC-s beszélgetést. A műsorvezető a hibát „kínosnak és elkeserítőnek” nevezte. A BBC-t pedig többen arra szólították fel, cserélje le a riportert, és más újságíró készítse el az interjút. Ez ott véletlen. Önnél a gyakorlat. Nem érzi kínosnak?
  • Ön 2008-ban a Parlamentben ezt mondta: “”Az a Miniszterelnök akinek a kormányzása alatt az EURO 300 forint fölé emelkedik NEM TUD KORMÁNYOZNI ÉS LE KELL MONDANIA.” Nos a héten 400 forint fölé került az euró. Akkor most mit kell tennie a miniszterelnöknek?
  • Önöknek tényleg semmi közük a való élethez, a valósághoz! Tegnap Gulyás Gergely azzal állt elő, hogy 2028-ra 1.000 euro lesz a minimálbér. Önök bátran ígérnek a vállalkozók kontójára, de milyen vállalkozás tudja majd ezt kigazdálkodni?

Ezzel szemben péntek reggel:

Szerző