Connect with us

Kiemelt hírek

Mire tippel, kié lehet? „1291” + „1293” = 1 hektáros üdülőkomplexum a Balatonnál

vő
Megosztás

Ebben a kánikulában lassabban forog az ember agya és a fejtőrökkel is érdemes óvatosabban bánni, de a fenti kérdés aránylag egyszerűnek tűnik. Szűkítsük a kört! Az tuti, hogy valami köze lehet a regnálóhoz az újdonsült tulajnak, nem is „akármilyen fokon”, ha nem barát az illető, akkor rokon! És itt a telitalálat, ugyanis Orbán elsőszülött csemetéjéről és annak Tiborcz István nevű vejéről van szó.

A miniszterelnök veje március elején vett meg Felsőörsön két egymás melletti területet, melyeknek együttes nagysága 9500 négyzetméter. A földhivatali nyilvántartás szerint mindkettő zártkert gazdasági épületekkel, házszámuk nincs, csak helyrajzi számuk, és a közútról nem észrevehetőek. A levegőből azonban jól látszik, hogy egy hatalmas úszómedencés villa rejtőzik a sűrű növényzet és a magas kerítés mögött. – nyomozta ki az atlatszo.hu.

Mi a rejtélyes 1291 és 1293-as szám?

Ha valaki úgy döntene, hogy meglátogatja a házaspárt, annak több értelemben sem lesz egyszerű dolga. Címük ugyanis nincs, mindössze helyrajzi számmal rendelkezik a két egymás melletti ingatlan. A település: Felsőörs, egy kis falu Veszprém megyében, a Balaton északi partján. Budapestről  1-1,5 óra alatt érhető el autóval. Dimbes-dombos település, ahol már a római kori lakosság is szőlőtermesztéssel foglalkozott. A község egyes részeiről ugyan látszik a Balaton, de a víztől 4 kilométerre fekszik, ezért tópartja nincs. Gyakorlatilag azonban szinte összenőtt a szomszédos Balatonalmádival, ahol több strand is várja a fürödni vágyókat.

helyszínrajz: atlatszo.hu

Tiborcz István 2019 március elején ebben a festői szépségű faluban vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot.

Két egymás melletti területről van szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről. A földhivatali besorolása mindkettőnek zártkert, vagyis a település szélén fekszenek, és egykor mezőgazdasági tevékenység folyt rajtuk, de mára már művelés alól kivett területek. Utca és házszám szerinti besorolásuk nincs, csak helyrajzi számuk.

Fotó: Átlátszó

Nem kirívó az eset, Budapesti házuknál is trükköztek – mondják a rossz nyelvek …..

Az ingatlanok a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagyforgalmú úthoz közel találhatók, az abból leágazó egyik kis zsákutcából közelíthetők meg. De nem akárki számára: a Tiborcz-telkekhez vezető zsákutca ugyan hivatalosan közterület, mégis rögtön az elején egy hatalmas kapu zárja le.

További részletek és egy videó is vár az érdeklődő olvasóra, ha kattint!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük