Kerítésen innenKiemelt hírek

Matolcsy és a közjó egy mondatban…… – Vélemény?

matolcsy

Matolcsy Györgyről sok minden eszébe juthat az olvasónak: popsipötty, közpénz sajátos értelmezése, tudatos forintgyengítés, külföldi ingatlanvásárlás az Ön pénzén, házi bank üzemeltetés, de, hogy szolgálná a közjót, na az biztosan nem.

Nem úgy a Kaposvári Egyetemnek….

A Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktori címet adományozott Matolcsy Györgynek, közölte a jegybank szerdán. Az indoklás szerint az elismerést a Magyar Nemzeti Bank elnöke

“kiváló tudományos tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért járó Doctor Honoris Causa címet elsősorban a magyar gazdaságpolitikai fordulat elvi megalapozásában – előbb nemzetgazdasági miniszterként, majd a Magyar Nemzeti Bank elnökeként elért eredményeiért ítélte meg”

az intézmény vezetése. Kiemelik:

“a Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitika nemzetközi szinten is egyre több követőre talál, valószínűleg azért is, mert a válság ráébresztette a döntéshozókat, hogy a gazdaságnak nem csak a tőketulajdonosok érdekeit kell szolgálnia, hanem a közjót is.”

Nem első eset…..

Matolcsy György márciusban a Debreceni Egyetem (DE) díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A laudációban elhangzott:

Matolcsy György 95 tudományos közlemény, 16 könyv, 13 könyvrészlet szerzője, az Egyensúly és növekedés című kötete 2015-ben angol nyelven is megjelent. A DE gazdaságtudományi karán 2019-ben kezdeményezésére alakult meg a Magyar Nemzeti Bank tanszék.

Egy kis ízelítő a Matolcsy életműből …..

About Author

Szólj hozzá!