A baltás gyilkos és a forint gyengülése – Nehogy elhiggye valaki, hogy Safarovot egy trehány börtönőr tévedésből engedte ki

Látszólag semmi köze egymáshoz a baltás gyilkosnak és a forint gyengülésnek. Pedig van. Egy személy. Ramil Safarov azerbajdzsáni katona NATO továbbképzésen vett részt Magyarországon 2004-ben. Egy szobában helyezték el egy örmény tiszttel.  Safarov éjjel, álmában baltával butálisan agyonverte a társát. A magyar bíróság elítélte. Eddig a tragédia, amiben a maga nemében semmi különös nincs. A gyilkost elítélték.

És jött a történetben a különös csavar….

A kormány Orbán személyes, és meg nem magyarázott döntése alapján kiadta a gyilkost Azerbajdzsánnak. Noha nem érkezett garancia arra, hogy ott le kell ülni a büntetést. Nem is kellett. Azonnal elengedték, előléptették, nemzeti hős lett. Ezzel Orbán a NATO-t is szemen köpte. De itt nem számít semmi se.

Romlik a forint.Ugyanazért a külföldi áruért, most minden importáló magyar vállalkozás többet fizet. Ezzel saját munkája leértékelődik. Drágább a benzin, a villany stb. Végső soron mi az egyszerű emberek szopunk megint.

2004-ben is Orbán szabadságharcolt

Nem kell nekünk az IMF hitelt, megélünk fényesen anélkül is. Pedig Széchenyi óta tudjuk, hitel kell a gazdaságnak. Azerbajdzsán pedig kilátásban helyezte szép csöndben, hogy magyar államkötvényeket fog vásárolni nagy mennyiségben. Miután kitört a baltás gyilkos botránya a közvéleményben, az üzlet persze elmaradt.

Most a forint romlik.De miután a magyar gazdaság a fényes jövő felé halad, ez csak külföldi spekuláció, a “sorosogeci” érdeme lehet. De van egy kérdés. Miért nem avatkozik közbe a jegybank. Ha megemelné a kamatlábat, jórészt megállhatna a forint romlása, hiszen a gazdaságban nem történt jelentős változás ténylegesen. Olyan szar, mint volt. De Matolcsy nem lép.

Most összeértek a szálak megint

Ők is tudják, hogy szarban vagyunk. Már előre hibáztatják a nemzetközi gazdasági válságot, amiről rajtunk kívül senki se hallott még. Az EU nem fog annyi pénzt adni, mint korábban, mert nincs jogállam. Be kellene hozni a külföldi számlákra síbolt pénzeket. Lehetőség szerint felszaporítva. Amíg rossz a forint, és egyre rosszabb, addig érdemes a külföldre kilopott devizákért magyar forintot venni, hiszen sokkal többet kapnak érte. Ezután már csak a megnövelt forintot kell visszaáramoltatni Magyarországra, és átváltani se kell a hatalmas pénzeket, mert az a forint vételkor ez már megtörtént. Mert ők is tudják, az FBI figyeli a korábbi, magyar csatornákat is a terrorizmus elhárítása érdekében. Másikat kellett keresni, legálisabbat.

Minden emberi cselekedetnek oka van. És ez engem még mindig zavar. A Vezér mérhetetlen önzése, rablási vágya, szemétsége. Nehogy elhiggye valaki, hogy Safarovot egy trehány börtönőr tévedésből engedte ki. Nehogy elhiggye valaki, hogy Matolcsy maga dönt a kamatemelésről. A jegybanki tanácsban is már csak fideszesek vannak, senki nem zavarhat be. Mindenről Orbán dönt, ennél kisebb kérdésekben sem enged mást lépni.

Ez az ember képes még mélyebb nyomorba taszítani az ország amúgy is szegény részét, bedönteni éppen, hogy megélő kisvállalkozások ezreit, csak azért, hogy még több pénze, hatalma legyen, és hirdettesse saját isteni nagyságát alattvalóival. A most leírt mechanizmus átlátásához nem kell közgazdász professzornak lenni. Csak azt kell elképzelni, mit tesz egy zizegő mackós, kültelki autónepper, ha kormányfői székbe jut. Érettségi se kell hozzá. Orbán egyszerű és kiszámítható. Mert primitíven önző, és hatalom vágyó. Mint a hívei.Egy alomból valók…

Kapcsolódó

Bokros Lajos: 330 forint és 04 fillér – Gratulálok fiúk, lehet ez még rosszabb is!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük